Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου του Φόδελε στο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort


Ένα παράθυρο στον κόσμο της Φιλοξενίας

Την ευκαιρία να επισκεφτούν το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, είχαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φόδελε, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που συνδύασε μάθηση και διασκέδαση. Η επίσκεψη που οργανώθηκε, στόχευε στην ενημέρωση των παιδιών για τον χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού, έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Ξενάγηση στους Χώρους του ξενοδοχείου

Οι μαθητές, γεμάτοι ενθουσιασμό και περιέργεια, υποδέχθηκαν με χαρά τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου που τους ξενάγησαν στους χώρους του, ξεκινώντας από το water park με τις εντυπωσιακές για τα παιδιά νεροτσουλήθρες. Έπειτα επισκέφθηκαν την υποδοχή, όπου τα παιδιά γνώρισαν το πρώτο σημείο επαφής των επισκεπτών με το ξενοδοχείο, τη διαδικασία υποδοχής και την τεράστια σημασία της άψογης εξυπηρέτησης πελατών.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στους διάφορους τύπους δωματίων, από τα απλά ως και τις σουίτες. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον κομψό σχεδιασμό και την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει κάθε χώρο.


Μαθαίνοντας τα Μυστικά της Κουζίνας

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της επίσκεψης ήταν η είσοδος στις επαγγελματικές κουζίνες του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort. Ο σεφ του ξενοδοχείου και η ομάδα του, με χαρά, έδειξαν πώς προετοιμάζονται τα φαγητά για τους επισκέπτες. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον επαγγελματισμό και την μέθοδο οργάνωσης του προσωπικού της κουζίνας, ενώ μερικά παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν σεφ στο μέλλον!


Συζήτηση για τα επαγγέλματα του Ξενοδοχειακού Τομέα

Ένα σημαντικό μέρος της επίσκεψης ήταν η ανοιχτή συζήτηση με τους προϊστάμενους του ξενοδοχείου για τα επαγγέλματα στον τομέα της φιλοξενίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις διάφορες ειδικότητες που απασχολούνται σε ένα ξενοδοχείο, όπως είναι η υποδοχή, η οροφοκομία, η κουζίνα, τα επισιτιστικά τμήματα και η τεχνική υπηρεσία. Με μεγάλο ενδιαφέρον, τα παιδιά έθεσαν τις ερωτήσεις τους, ώστε να κατανοήσουν την λειτουργία κάθε τμήματος.

Οι επαγγελματίες του ξενοδοχείου τόνισαν τη σημασία της ομαδικής εργασίας, της καλής επικοινωνίας και της ευγένειας, εξηγώντας ότι κάθε θέση έχει τη δική της αξία και συμβολή στην άψογη λειτουργία του ξενοδοχείου.



Εμπειρίες και Αναμνήσεις

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα στον χώρο του εστιατορίου, όπου οι μαθητές μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και συζήτησαν για όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε παιδί δόθηκε ένα μικρό αναμνηστικό από το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, ως ευχαριστήριο δώρο για την παρουσία τους και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, με την υπόσχεση να επαναληφθεί και το 2025



Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της φιλοξενίας και να μάθουν για τα επαγγέλματα που τον συνθέτουν. Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πρακτική εμπειρία και τέτοιες δράσεις αποδεικνύουν ότι η μάθηση μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και χρήσιμη.