Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το ευχαριστώ του Καλοκαιρινού για το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου


Παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τα νέα δεδομένα του σχεδιασμού για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου (δείτε εδώ) ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους συνεργάτες του που συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για να μην χαθούν οι πολύτιμοι πόροι του ΒΑΑ ύψους 37 εκ. ευρώ: Τους Αντιδημάρχους Ιωάννα Καλονάκη και Γιώργο Σισαμάκη, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Μαρία Κασσωτάκη, τους Ειδικούς Συμβούλους Σπύρο Δοκιανάκη και Ρίτα Χαιρέτη, τα στελέχη της Τοπικής Ομάδας Διακυβέρνησης και της Ομάδας Έργου, καθώς και τα στελέχη Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού.


Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί με κάθε διαθέσιμο τρόπο να επισπεύσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για 19 συνολικά έργα και 2 μελέτες που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Παράλληλα, αναζητά χρηματοδοτικά προγράμματα και πόρους ύψους 25.936.945,21 €, για επιπλέον 22 έργα που δεν έχουν ακόμη την απαιτούμενη μελετητική ωρίμανση. Η ΒΑΑ ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/10, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να ενημερώνει αναλυτικά το Σώμα μέσα από μια κατατοπιστική παρουσίαση για την φιλοσοφία του ανασχεδιασμού, την ένταξη 3 νέων έργων στο πρόγραμμα (αποκατάσταση δυτικών Νεωρίων, ανάπλαση λ. Καλοκαιρινού από Γιαμαλάκη - Χανιόπορτα και πλατείας Κόρακα) και να εξηγεί όλες τις γνωστές αλλά και τις άγνωστες πτυχές αυτού του σημαντικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έντονοι ρυθμοί της συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το 2024, είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της δημοσιοποίησης των προσκλήσεων και την επανένταξη των έργων που δεν προχώρησαν την προηγούμενη περίοδο 2014-20, στη νέα 2021 – 2027, καθώς και την υπογραφή των συμβάσεων για το Μέγαρο Κοθρή και την φάμπρικα Ανωγειανάκη.