Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ντοκιμαντέρ "Με Καρδία από Τόλμη Γεμάτη, Πρόσκοποι στην Κατοχή" από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου


Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια ζωής και προσφοράς του, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο Ηράκλειο το Ντοκιμαντέρ "Με Καρδία από Τόλμη Γεμάτη, Πρόσκοποι στην Κατοχή" του Ιστορικού Αρχείου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν δυο ομιλίες σε σχέση με τα οφέλη του προσκοπισμού και του εθελοντισμού στους νέους.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 18:00 στην αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης" πρώην αίθουσα Ανδρόγεω.

Η ταινία ιστορικής τεκμηρίωσης βασίζεται σε αφηγήσεις Προσκόπων της εποχής και παρουσιάζει την πολύπλευρη δράση των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ξεκινώντας με τη διάλυση του Σ.Ε.Π. από τη δικτατορία Μεταξά και ακολουθώντας τα βήματα των Προσκόπων στην επαναδραστηριοποίηση των Προσκοπικών Ομάδων, την κοινωνική τους προσφορά, αλλά και τη συμβολή τους στον αντιστασιακό αγώνα.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι εξολοκλήρου παραγωγή του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η οποία διήρκησε πάνω από έξι χρόνια και βασίστηκε σε πολυετή έρευνα των αρχείων του Σ.Ε.Π., καθώς και σε συλλογή προφορικών μαρτυριών παλαιών Προσκόπων που έδρασαν την περίοδο εκείνη.