Πλουμή - Παραγιουδάκης

Δωρεάν εκτίμηση αναγνωστικών ικανοτήτων με το εργαλείο Eye Radar από το Δήμο Χερσονήσου


Δωρεάν εξετάσεις εκτίμησης αναγνωστικών ικανοτήτων παρέχει σε μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων, ο Δήμος Χερσονήσου. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ομάδα Eye Radar – Dyslexia, η οποία ασχολείται με τη σχετική έρευνα για περισσότερα από 12 χρόνια και συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες και του Καρντίφ στην Ουαλία. Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε πάνω από 3.000 μαθητές, ενώ φέρει τη σχετική πιστοποίηση CE για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Στο πλαίσιο της εξέτασης, η οποία θα υλοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Δημαρχείου Χερσονήσου στις Γούρνες (Πρώην Αμερικανική Βάση) και με εξοπλισμό της ομάδας Eye Radar, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν οφθαλμολογικός και ακοολογικός έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά ακούν και βλέπουν καλά. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο διάστημα από 10 έως 12 Οκτωβρίου και από 7 έως 9 Νοεμβρίου, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη διαδικασία, μπορούν κλείνουν το ραντεβού τους καθημερινά από τις 10.00 – 12.00 το πρωί κατά τις εργάσιμες ημέρες, στο τηλέφωνο 2813404694 (κ. Κλώνου). Οι εξετάσεις αφορούν σε μαθήτριες και μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικού. Εφόσον όλα είναι καλά με τις αρχικές εξετάσεις του παιδιού, θα προχωρά η εξέταση με το ψηφιακό εργαλείο ανάγνωσης Eye Radar. Εφόσον υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, οι γονείς πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα για πρόσθετη διερεύνηση κι εξετάσεις.

Η συνεργασία Δήμου Χερσονήσου και Eye Radar, επισφραγίστηκε με τη σχετική υπογραφή της σύμβασης στο Δημαρχείο Χερσονήσου. Το διεθνές πρόγραμμα εκτίμησης αναγνωστικών δυνατοτήτων εντάσσεται στο πλαίσιο ανίχνευσης της διαγνωστικής ευχέρειας των παιδιών, βασιζόμενη στις συνολικότερες προσπάθειες που υλοποιεί ο Δήμος για την ενίσχυση παροχής δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας Υγείας, αλλά και στην αναγκαιότητα πρώιμων παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της Παιδείας και της μάθησης.

«Πιστοί στο όραμα μας για ενίσχυση τόσο της Δημόσιας Υγείας, όσο και της Παιδείας υλοποιούμε δωρεάν δράσεις για μαθήτριες και μαθητές μας, μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα το οποίο έχει τη βάση του στο Ηράκλειο και αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και προσθέτει:

«Γνωρίζουμε τη σημασία ενίσχυσης κι ενδυνάμωσης της Δημόσιας Παιδείας, όπως γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα των πρώιμων παρεμβάσεων. Σε αυτή τη λογική βασίζουμε και την συγκεκριμένη δράση μας, θεωρώντας ως ελάχιστη υποχρέωση μας να στηρίζουμε τη νέα γενιά του τόπου μας, την Υγεία και την Παιδεία μας».