Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στην τραπεζική αγορά της Κρήτης ο Μαρινάκης


Όλο και φουντώνουν τα σενάρια που αναφέρονται σε είσοδο μεγάλου επενδυτή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Το όνομα που ‘’παίζει’’ και ακούγεται συχνότερα είναι αυτό του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως αναφέρει δημοσιευμα της εφημερίδας’’ Χανιωτικα Νέα’’, επίσημες συζητήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει, αλλά αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι έχει παρουσιαστεί στον γνωστό εφοπλιστή η προοπτική μιας επένδυσης στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με τον ίδιο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τοπικό επίπεδο το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει εμπλακεί τόσο σε σενάρια για είσοδό του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο.Χανιά όσο και σε συζητήσεις για τον τηλεοπτικό σταθμό “ΚΥΔΩΝ”, χωρίς όμως τίποτε από τα δύο σχέδια να έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ζητούμενο η κεφαλαιακή ενίσχυση

Η συγκεκριμένη συζήτηση εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Χανίων η οποία όπως αναφέρουν παράγοντες του τραπεζικού κλάδου «είναι σε αρκετά καλύτερη θέση από τις συστημικές». Η Τράπεζα Χανίων προσδοκούσε στήριξη από τους δύο Χανιώτες υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι θα μεταφερθούν καταθέσεις υπουργείων στο χανιώτικο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, χωρίς όμως να προχωρήσει η προσπάθεια αυτή.

Η συζήτηση για είσοδο μεγάλου επενδυτή έρχεται στο προσκήνιο λίγες ημέρες μετά την επισημοποίηση της εισόδου της “Lyktos Participation” του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί προ μηνών σε εξαιρετικά δεινή θέση αλλά σήμερα ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Για τον κλάδο των συνεταιριστικών τραπεζών άλλωστε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την κυβέρνηση, γεγονός που επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με προέδρους συνεταιριστικών τραπεζών.


click patris.gr