Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πάνω από 6.000 Κρητικόπουλα στην μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων


Πάνω από 6.000 είναι οι μαθητές της Κρήτης που ρίχνονται στην… μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων ζητώντας μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Η «αυλαία» των εξετάσεων ανοίγει την Τετάρτη 7 Ιουνίου και – όπως αναφέρει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης – όλα είναι έτοιμα ως προς την διεξαγωγή τους.

Οι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται ο αριθμός των υποψηφίων της Κρήτης για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σε όλο το νησί θα εξεταστούν 6.637 μαθητές εκ των οποίων οι 4.850 είναι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και 1.263 των ΕΠΑΛ. Παράλληλα, οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 298 από τα ΓΕΛ και 226 από τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι ανά νομό

Νομός Ηρακλείου: Στο νομό Ηρακλείου οι υποψήφιοι είναι συνολικά 3.275 εκ των οποίων οι 2.423 είναι μαθητές των ΓΕΛ και 579 των ΕΠΑΛ ενώ οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 167 από τα ΓΕΛ και 106 από τα ΕΠΑΛ.

Νομός Λασιθίου: Στο νομό Λασιθίου οι υποψήφιοι είναι συνολικά 804 εκ των οποίων οι 496 είναι μαθητές των ΓΕΛ και 227 των ΕΠΑΛ ενώ οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 33 από τα ΓΕΛ και 48 από τα ΕΠΑΛ.

Νομός Ρεθύμνου: Στο νομό Ρεθύμνου οι υποψήφιοι είναι συνολικά 848 εκ των οποίων οι 639 είναι μαθητές των ΓΕΛ και 154 των ΕΠΑΛ ενώ οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 32 από τα ΓΕΛ και 23 από τα ΕΠΑΛ.

Νομός Χανίων: Στο νομό Χανίων οι υποψήφιοι είναι συνολικά 1.710 εκ των οποίων οι 1.292 είναι μαθητές των ΓΕΛ και 303 των ΕΠΑΛ ενώ οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 66 από τα ΓΕΛ και 49 από τα ΕΠΑΛ.

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Γ. Τερζάκη

Τις ευχές του για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των πανελλαδικών Εξετάσεων της Κρήτης απευθύνει μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γ. Τερζάκης. «Ευχόμαστε καλή επιτυχία, να έχουν δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά.

Να σκέφτονται ότι δεν είναι μόνα τους, έχουν κοντά καθηγητές και γονείς και ότι ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά είναι μόνο μία εξέταση, τίποτε περισσότερο. Η ζωή είναι μπροστά κι έχει πολλές προκλήσεις.

Τους έχουμε εμπιστοσύνη και θα τα καταφέρουν», ανέφερε ο κ. Τερζάκης ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης είναι πανέτοιμη ως προς την διαδικασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.