Ουζερί του Τερζάκη

Αγώνας κλασικής μοτοσυκλέτας στην Κρήτη


Ένας διαφορετικός αγώνας μοτοσυκλέτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Απριλίου, στους δρόμους της Πολυτεχνειούπολης, στα Χανιά.

Η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πολυτεχνείο, διοργανώνουν διαγωνισμό κλασικών μοτοσυκλετών με την επωνυμία «1ο Moto Circuit Χανίων 2017».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα πάρουν μέρος μοτοσυκλέτες, από την αρχή μέχρι και τα μέσα του περασμένου αιώνα. «Στον αγώνα θα λάβουν μέρος περίπου 40 περίπου, από το 1914 μέχρι και το 1986. Έχουμε συμμετοχές από όλη την Κρήτη, αλλά και από περιοχές εκτός Κρήτης», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος Τύπου της διοργάνωσης, Μανώλης Μαρκαντωνάκης.

Οι μοτοσυκλέτες θα «συναντήσουν» για πρώτη φορά την ομάδα ΤUCER (TechnicalUniversity of Crete Eco Racing). Πρόκειται για την ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων από το 2007, η οποία υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου γίνεται εξ ολοκλήρου κάθε κατασκευή.

Ο κ. Μαρκαντωνάκης εξήγησε ότι πρόκειται για έναν διαφορετικό διαγωνισμό ακριβείας (Regularity). «Κάθε μοτοσυκλέτα πρέπει να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα και στους δέκα γύρους του αγώνα», τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία της κάθε μοτοσυκλέτας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ - click neakriti.gr