Πλουμή - Παραγιουδάκης

Επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας από τους μαθητές του Τμήματος Εκπαίδευσης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας από τους μαθητές του Τμήματος Εκπαίδευσης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ξενάγηση στους χώρους του μουσείου και στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Πάμπλο Πικάσο – Η Χαρά της Ζωής», η οποία φιλοξενείται αυτή την περίοδο.


Η έκθεση υμνεί τη φύση και τη ζωή, όπως τις αποτύπωσε ο Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso) μέσα από σχέδια, χαρακτικά, κεραμικά, πίνακες και μικρά γλυπτά. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, σε συνεργασία με την Παλόμα Πικάσο (Paloma Picasso), κόρη του διάσημου καλλιτέχνη.

Η έκθεση εστιάζει στη μυθολογία της Κρήτης, τη χαρά της ζωής και το ζωικό στοιχείο, παρουσιάζοντας 62 έργα από την προσωπική συλλογή της Παλόμα Πικάσο. Οι δημιουργίες εκτίθενται σε προθήκες και ανοικτούς χώρους, σε διάλογο με τις αρχαιότητες του μουσείου, τοποθετημένες σε βάθρα, στηρίγματα ή αναρτημένες στους τοίχους.



Με τη συνοδεία του ξεναγού, αρχαιολόγου Ν. Μαραγκουδάκη, οι ενήλικες μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της αρχαίας πόλης της Ελεύθερνας, μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.

Ευχαριστίες εκφράζονται θερμά στον εθελοντή ξεναγό, αρχαιολόγο Νίκο Μαραγκουδάκη, για την εξαιρετική ξενάγηση στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας και την καθοδήγηση στην έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Η Χαρά της Ζωής». Η εμπειρία της περιήγησης, τα μοναδικά εκθέματα και η ζεστή αλληλεπίδραση ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και τη Διοίκηση του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας για την πολύτιμη υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της επίσκεψης.