Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εύσημα στον Δήμο Ηρακλείου για το Ειδικό Χωρικό της Νέας Αλικαρνασσού – Παρουσιάστηκε το σχέδιο στο Υφυπουργό Περιβάλλοντος


Τα εύσημα τόσο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάνννη απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκπονήσει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή Νέας Αλικαρνασσού, κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου.





Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αξιοποίηση του χώρου όπου σήμερα λειτουργεί ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης όταν ξεκινήσει την λειτουργία το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, παρουσιάστηκε από τους μελετητές, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και η Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.




Τόσο οι κ.κ Ταγαράς και Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Αυγενάκης, εξήραν την καλή δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Δήμος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και δεσμεύτηκαν ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση και με τον έτερο ιδιοκτήτη του ακινήτου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.



Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη, τον κ. Ταγαρά και τον κ. Μπακογιάννη και τόνισε από την πλευρά του ότι ο Δήμος είναι έτοιμος για διάλογο, καθώς θεωρεί την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου πολύ σημαντικό ζήτημα, από το οποίο δεν μπορεί να απουσιάζει, αφού είναι συνιδιοκτήτης και άμεσα ενδιαφερόμενος.