Πλουμή - Παραγιουδάκης

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον


Στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά που πραγματοποιήθηκε στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.







Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, ενημερώνοντάς τους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στις εργασιακές σχέσεις το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και σε δήλωσή του ανέφερε: «Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 52% των εργαζομένων εργάζεται υπερωριακά, το 40% αυτών, δηλώνει ότι δεν πληρώνεται τις υπερωρίες του, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας με 41,7 ώρες κατά μέσο όρο και η ανεργία κινδυνεύει και πάλι να ξεπεράσει το 20%. Με αυτά τα δεδομένα και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται τις αρνητικές συνθήκες και σχεδιάζει την ισοπέδωση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δικαιώματος καταγραφής και πληρωμής των υπερωριών, καθώς και την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Εντάσσει μάλιστα τα παραπάνω στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης!



Το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη δίνει τη χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας. Θα τους το επιτρέψουμε; Η απάντηση έρχεται αβίαστα: Όταν η αδικία και η αυθαιρεσία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Απέναντι στις νέες και τους νέους του τόπου μας, που κάποιοι θέλουν να τους μάθουν ότι μπορούν, αντί να δουλεύουν για να ζουν, να ζουν για να δουλεύουν. Ασταμάτητα, όπως τα ρολόγια. Απέναντι σε αυτόν τον οδοστρωτήρα της καταστροφής, έχουμε χρέος να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την κανονικότητα στην εργασία. Να υπερασπιστούμε τις ίδιες τις ζωές μας! Γι’ αυτό και τους προειδοποιούμε: Να μην διανοηθούν καν, να καταθέσουν αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή!»