Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το Πρόγραμμα MOVERE για τα συναισθήματα βρήκε στέγη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου


Τα εγκαίνια του προγράμματος MOVERE για τα συναισθήματα, που πραγματοποιείται από το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 12:00 μ.μ..


Το πρόγραμμα φιλοξενείται σε χώρο που διαμορφώθηκε στο ισόγειο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Πλατεία Κύπρου & Λεωφόρο Κνωσού, ΟΑΣΗ).

Το MOVERE είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για τα συναισθήματα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Σχεδιάστηκε από το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές και παιχνίδια.

Σκοπός του προγράμματος:
- Η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για τα συναισθήματα, το ρόλο και τη λειτουργία τους.
-Η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων (εκπαιδευτικών, γονέων) σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.
-Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σκοπό την εφαρμογή προληπτικών προγραμμάτων που ενισχύουν τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.
-Η ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το «αθέατο» σύμπαν των συναισθημάτων και κατ' επέκταση τον εαυτό τους.

Όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν και έχουν ως πυρήνα την αναγνώριση της αξίας της συναισθηματικής ανάπτυξης του ατόμου, ως ένα από τα πλέον χρήσιμα όπλα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.