Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Κρήτης στο εθνικό δίκτυο κοντά στο Ηράκλειο


Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό δίκτυο κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις με αλλαγές ασφαλτοτάπητα, σύγχρονες σημάνσεις και οδοφωτισμούς, που θα συνδράμουν κατά περίπτωση στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των δρόμων στην περιοχή του Γιόφυρου, του κόμβου Αλικαρνασσού, στους κόμβους προς το αεροδρόμιο και στο δρόμο προς την Κνωσό.

Το έργο με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.97 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κι έχει αντικείμενο τη συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας του εθνικού δρόμου Ηρακλείου – Αγία Γαλήνης από την συμβολή της με την Λ. 62 Μαρτύρων έως την διασταύρωση για Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στην περιοχή του κόμβου Αλικαρνασσού του ΒΟΑΚ, στην οδό Σενετάκη και στην οδό Ηράκλειο - Κνωσός.

Αναλυτικά οι προγραμματιζόμενες εργασίες έχουν ως εξής:

Α. Σε ότι αφορά την Ε.Ο. 97 Ηρακλείου - Αγία Γαλήνης που ανήκει στο διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο οι προγραμματιζόμενες επεμβάσεις αφορούν το τμήμα από τον κόμβο Γιόφυρο έως της διασταύρωση προς ΤΕΙ.

Στο υπόψη έργο θα εκτελεστούν

1. Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα

2. Εργασίες σήμανσης

3. Εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων .

4. Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού και αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED.

Β. Σε ότι αφορά στον κόμβο Αλικαρνασσού στον ΒΟΑΚ, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που υπάρχουν εκτεταμένες φθορές όπως στους κλάδους αλλά και σε τμήμα του ΒΟΑΚ στο νότιο ρεύμα πλησίον του κόμβου και σε θέσεις έως τον κόμβο Αεροδρομίου, εργασίες συντήρησης του οδοφωτισμού καθώς και εργασίες αποκατάστασης - βελτίωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Γ. Στην οδό Σενετάκη θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα όπου απαιτείται, και της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης ξεκινώντας από τους νότιους κλάδους του κόμβου Αεροδρομίου και τέλος

Δ. Στην Ε.Ο.99 Ηράκλειο - Κνωσός θα πραγματοποιηθούν τοπικές εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα, εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού και αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED καθώς και βελτίωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.