Πλουμή - Παραγιουδάκης

O Δήμαρχος Β. Λαμπρινός καλωσορίζει την Δέσποινα Λιμνιωτάκη στην "Δύναμη Πολιτών"

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία με ειδίκευση στις διεργασίες μεταξύ ομάδων (Group Processes and Intergroup Relations) στο πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Επικοινωνίας.
Είναι Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Στόχος της δουλειάς που κάνει είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας πάνω σε θέματα υγείας, πρόληψης, εργασίας, ενσωμάτωσης ευπαθών ομάδων και δημιουργίας ευκαιριών για όλους.
Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με φορείς για θέματα επικοινωνίας της εργασίας, καλλιέργειας δεξιοτήτων σε εργαζομένους επιχειρήσεων και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε απόφοιτους επαγγελματικών σχολών.
Υπήρξε συνιδρύτρια του ελληνικού παραρτήματος του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων (Gender Equality Network) του ALDE Party και είναι ακτιβίστρια σε θέματα φύλου, ταυτότητας, ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς και ομάδες εθελοντών στο σχεδιασμό και στη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας προς γυναίκες και παιδιά (against trafficking).
Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για την απώλεια στην παιδική ηλικία και στην ενήλικη ζωή ενώ αρθρογραφεί για θέματα ψυχολογίας και κοινωνικής πολιτικής σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο.