Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στη μάχη της εύρεσης υποψηφίων


Γράφει ο ΑυτοδιοικητικόΣ
Όλο και πιο κοντά στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και το άγχος των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών να βρουν υποψηφίους μεγαλώνει.
Καθόλου εύκολη η διαδικασία αφού δεν είναι μόνο η ποσότητα το ζητούμενο, αλλά και η ποιότητα. 
Να εξασφαλίσουν δηλαδή υποψηφίους με κύρος, αναγνωρισιμότητα και δυνατότητα διείσδυσης σε χώρους όπου έχουν ψηφοσυλλεκτικό ενδιαφέρον. Αν στο παραπάνω πρόβλημα προσθέσουμε τον αυξημένο αριθμό που απαιτείται σε κάθε περίπτωση, καθώς και την ποσόστωση των γυναικείων υποψηφιοτήτων, η εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Από τους λίγους που αυτή τη στιγμή μπορούν να χαμογελάνε και να κάνουν επιλογές χωρίς πρόβλημα, είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Ισχυροί και οι δυο, με πλούσιους απολογισμούς έργου και δυνατές ομάδες, έχουν ήδη ανακοινώσει πολλά - και καλά - ονόματα, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό, ότι έχουν ευγενικά "παγώσει" και ορισμένες υποψηφιότητες.
Δεν είναι το ίδιο ρόδινα τα πράγματα για τους - πάρα πολλούς - υποψηφίους του Ηρακλείου. Β. Λαμπρινός και Γ. Κουράκης δείχνουν να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, ενώ και οι Η. Λυγερός και Γ. Σισαμάκης έχουν προχωρήσει σε άμεσες ή έμμεσες ανακοινώσεις ικανού αριθμού που δείχνουν "φως στο τούνελ" της αναζήτησης.
Στη Χερσόνησο, οι Γ. Μαστοράκης και Γ. Σέγκος ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις νέων υποψηφίων, δεν ισχύει το ίδιο όμως για άλλους δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου, όπου οι παρουσιάσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της τακτικής που επιλέγει ο κάθε επικεφαλής συνδυασμού, με ορισμένους να θεωρούν ακατάλληλο αυτόν τον χρόνο για τις όποιες ανακοινώσεις, τις οποίες και μεταθέτουν για αργότερα.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον!