Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο Δήμο Χερσονήσου το Νοέμβριο η Ελληνογερμανική Συνέλευση


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 7 Σεπτεμβρίου, η τελευταία συνάντηση στην τελική ευθεία για την προετοιμασία της 8ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Δήμο Χερσονήσου (1-3 Νοεμβρίου).
Εκτός από τη γερμανική αντιπροσωπεία που συμμετείχε, τους Έλληνες συνδιοργανωτές εκπροσώπησαν οι κκ. Γιώργος Πατούλης - πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δημήτρης Καφαντάρης - α΄ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Νίκος Ραπτάκης - εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης και Γιώργος Μανουσάκης – Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου παρουσία του δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, του αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, Ευθύμιου Μουντράκη και της γενικής γραμματέως του Δήμου, Νατάσας Νηστικάκη, καθώς ο Δήμος Χερσονήσου θα φιλοξενήσει τις εργασίες της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στο επίκεντρο του έργου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) βρίσκεται η στοχευμένη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων, περιφερειών και πολιτών. Σημαντικό στοιχείο της εν λόγω πρωτοβουλίας αποτελεί η συμβολή και συνεισφορά των πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, τα οποία προσφέρουν στους Έλληνες και στους Γερμανούς ένα φόρουμ με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, μια πλατφόρμα για τη συζήτηση επίκαιρων και μελλοντικών προκλήσεων, αλλά και τη δυνατότητα εξεύρεσης πρακτικών λύσεων μέσω θεματικών συνεδρίων και ημερίδων. Με το έργο τους συνεισφέρουν σημαντικά στην προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Οι εμπειρίες που έχουν μέχρι σήμερα αποκομισθεί αποδεικνύουν τη δυναμική της συνεργασίας σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο προχωρά «από το μύθο της Ευρώπης στην Ευρώπη της πράξης» και αναδεικνύει ότι μέσω της δημιουργίας συμπράξεων σε τοπικό επίπεδο, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται μια ζωντανή πραγματικότητα.
Πάνω από 300 Έλληνες και Γερμανοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα συμμετέχουν σε ένα τριήμερο ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών, μια ουσιαστική προσέγγιση των αυτοδιοικητικών των δύο χωρών.