Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει: «Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση»


Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει συναυλία αφιερωμένη στους Beatles με τίτλο “Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση” στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης.


Διεύθυνση - Ενορχήστρωση Νίκος Πλατύραχος.

Στη συναυλία συμμετέχει η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ιωάννης Ιδομενέως.

Ώρα προσέλευσης κοινού: 20.30

Ώρα έναρξης συναυλίας : 21:00



ΙΣΤΟΡΙΚΟ/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2016 με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΗΚΕΗ, κ. Γιώργου Τσαγκαράκη, υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης μαέστρο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο , Μίλτο Λογιάδη. Εξάρχων της ορχήστρας ανέλαβε ο καταξιωμένος βιολονίστας Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδάσκοντες οι επίσης αναγνωρισμένοι καθηγητές - σολίστες των κρατικών ορχηστρών της χώρας μας: στα χάλκινα πνευστά ο Βαγγέλης Σκούρας, στα κλασικά κρουστά ο Σπύρος Λάμπουρας, στο κλαρινέτο ο Κώστας Τζέκος, στο φλάουτο η Μελίνα Μακρή, στο Φαγκότο ο Βασίλης Πριόβολος, στο όμποε ο Σακαρέλης Κωνσταντίνος, στο βιολοντσέλο η Σοφία Ευκλείδου, στο Κόντρα Μπάσο ο Γιάννης Πολυχρονάκης και στην Τρομπέτα ο Σωκράτης Άνθης οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.α.

Έδωσε την πρώτη της συναυλία έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, στις 8 Μαΐου 2016, με μεγάλη επιτυχία, ερμηνεύοντας απαιτητικά έργα του διεθνούς κλασικού και έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου, κερδίζοντας αμέσως το φιλόμουσο ακροατήριο του Ηρακλείου και άλλων πόλεων της Κρήτης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου αποτελείται από ταλαντούχους νέους πό 10 έως 30 ετών απ’ όλα τα μέρη της Κρήτης. 





ΣΤΟΧΟΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ 


Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης είναι ένας θεσμός που δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου για να μυήσει τους σπουδαστές μουσικής που ζουν στην Κρήτη στην ερμηνεία των αριστουργημάτων της συμφωνικής μουσικής.

Σκοπός και στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται στη μουσική σύμπραξη με συνομηλίκους τους, αλλά και διαφορετικής ηλικίας και βαθμίδας - πείρας μουσικούς και να αποδίδουν μουσικά έργα στην αρτιότερη, τεχνικά και ερμηνευτικά δυνατή μορφή τους. Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σπουδαστή μουσικής που συμμετέχει σ΄ αυτή την ορχήστρα, να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για τη συγκρότησή του ως ολοκληρωμένου μουσικού και να βοηθήσει στην επαγγελματική του ανέλιξη.