Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με ποδηλατοβόλτα ολοκληρώνονται οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώνονται στο Ηράκλειο οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».

Έτσι, το Σάββατο 22/9 – Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, το κέντρο (πέριξ της Πλ. Καλλεργών και Αγ. Τίτου) γεμίζει μικρούς και μεγάλους που με τη συμβολή του Ομίλου Ηράκλειο Ο.Α.Α. θα παίζουν μπάσκετ, σκάκι, τένις και πινγκ-πονγκ στο δρόμο! Παράλληλα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου συνθέτει και αλλάζει τον δρόμο των πεζών! Στις 14.00 μετά το μεσημέρι… μια μικρή έκπληξη θα συμβεί … κάπου στο κέντρο!
Το απόγευμα του Σαββάτου 22/9 στις 18.00 οργανώνεται μεγάλη Ποδηλατοβόλτα με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων του Ποδηλάτου!

Παράλληλα από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, όλα τα παιδιά από … 1- 101 χρονών μπορούν να ζωγραφίσουν μπροστά από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη στο κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου τις ειδικές μασκότ τις εβδομάδας ή ότι άλλο θέλουν σχετικά με τις μετακινήσεις και το Κυκλοφοριακό!

Τέλος, τα ποδηλατάδικα της πόλης ΠΕΤΑΛΙ Procycling και ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗΣ Στέφανος στην Πλ. Καλλεργών παρέχουν δωρεάν γρήγορο "CHECK - UP" για τα ποδήλατά και δίνουν συμβουλές συντήρησης και ασφάλειας!


Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης για τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της Εβδομάδας Αειφόρου Κινητικότητας πρόκειται να γίνει δραστηριότητα Ποδηλατβόλτας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή - πλατεία λιονταριών – 25η Αυγούστου – Πλατεία 18 Άγγλων – Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Εφόδου – Μάχης Κρήτης – Λ. 62 Μαρτύρων – Χανιόπορτα – Καλοκαιρινού –Αγίου Μηνά – Κυρίλου Λουκάρεως – Πλ. Κορνάρου – Έβανς (μεγάλη) – Χαριλάου Τρικούπη – Πάρκο Γεωργιάδη – Δημοκρατίας – Αβέρωφ – Έβανς (μικρή – Δικαιοσύνης – Πλατεία Λιονταριών. 

Κατά τη διάρκεια της Ποδηλατοβόλτας θα πρέπει να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων όλων αυτών των οδών από την ώρα 18:00 μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Στην διαδρομή αυτή επιτρέπεται η κίνηση μόνο σε ποδήλατα δημοτών και σε οχήματα που θα εξυπηρετούν την  εκδήλωση της ποδηλατοβόλτας. Όλοι οι παράπλευροι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Επίσης μετά το τέλος της Ποδηλατοβόλτας πρόκειται να παρέμβει καλλιτεχνικά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου στη διαδρομή μικρή Έβανς – αρχή 1821.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του συλλόγου αρχιτεκτόνων θα παραμείνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μετά το πέρας της Ποδηλατόβολτας. Η αρχή της μικρής Έβανς από την συμβολή της με την οδό Αβέρωφ και όλοι οι παράπλευροι δρόμοι θα είναι κλειστοί με ταινία επισήμανσης και κώνους.

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών.