Πύλη Βιτούρι

Πύλη Βιτούρι
Παραδοσιακές γεύσεις της Κρητικής διατροφής σ' έναν ιδιαίτερο, ιστορικό χώρο με παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και συνοδευτική ζωντανή μουσική. Χίλια Καλωσορίσατε!

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη


Γράφει ο Απόστολος Λουλουδάκης

Στις 27 του ΜΑΗ του 1963 δολοφονήθηκε ο Μαραθωνοδρομος της ειρήνης και πολιτικός της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπρακης από τους παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης.
Τον ΜΑΗ του 2018 το παρακράτος του εθνικιστικού εξτρεμισμού στιγμάτισε την επέτειο μιας ιστορικής επετείου της μαρτυρικής ιστορίας του Ελληνισμού ,της γενοκτονίας των Ποντίων. Η βάρβαρη επίθεση στον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας είναι μια άθλια πράξη βίας και ντροπής που στρέφεται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας της έκφρασης ,της Εθνικής μας ταυτότητας.
Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά τον νόθο πατριωτισμό της άκρας δεξιάς.
Η Κύπρος βρίσκεται ακόμη κάτω από την Τουρκική κατοχή, θύμα της ποιο χυδαίας προδοσίας του κάλπικου πατριωτισμού.
Ο πατριωτισμός των συμμοριών που χρησιμοποιούν την βία και δολοφονούν τις ανθρώπινες αξίες του πολιτικού πολιτισμού που σέβεται τις πολιτικές ελευθερίες, την ζωή και την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη, είναι η ποιο καταδικαστέα πράξη στις δημοκρατικές κοινωνίες.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και καταδικάζουμε κάθε βάρβαρη πράξη που ταυτίζεται με τα αιμοβόρα ένστικτα όσων χρησιμοποίησαν την βία και διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.