Πλουμή - Παραγιουδάκης

Καιρός: Έρχεται ο Κρέοντας από το βράδυ της Τετάρτης! Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα


Μετά την Ιοκάστη... έρχεται ο "αδελφός" της ο Κρέοντας! Ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (14.02.2018) αναμένεται να αλλάξει με βροχές και καταιγίδες να σαρώνουν τη χώρα.


Ο Κρέοντας, αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη 15/02 – Παρασκευή 16/02, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης 14/02:

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης 14/02, περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται η θέση του Κρέοντα καθώς και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (πρώτος χάρτης) και από πρωινές έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (δεύτερος χάρτης).

Δείτε τους χάρτες





Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη 15/02/2018, στις περισσότερες περιοχές της χώρας (με εξαίρεση την Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλης της Αθήνας.

Κατά το πρώτο μισό της ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Δ. Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Αν. Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του Αν. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και σε παράκτιες περιοχές την Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα στη Δ. Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τονίζεται ότι κατά τόπους στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια και πιθανόν στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης μέχρι το μεσημέρι σε πεδινά τμήματα της Δ. Μακεδονίας.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6-8 μποφόρ, αλλά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.


Την Παρασκευή θα απομακρυνθεί ο Κρέοντας

Την Παρασκευή 16/02/2018, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Σταδιακά όμως και καθώς ο Κρέοντας θα απομακρύνεται προς της ακτές της Αφρικής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. 

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στα επίπεδα των 5 -6 μποφόρ και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.


click newsit.gr