Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η στιγμή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ Χανίων (video)


Δραματικές ώρες στον ΟΚΑΝΑ Χανίων όπου εδώ και ώρες βρίσκεται ταμπουρωμένος ένοπλος, τοξικομανής, πατέρας 5 παιδιών κρατώντας μάλιστα και ομήρους.

Οι διαπραγματεύσεις με αστυνομικούς , εισαγγελέα και ψυχολόγο από το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονται ενώ δεν διατρέχουν κίνδυνο οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο κτήριο.

Τρεις υπάλληλοι παραμένουν εντός του χώρου ενώ ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να είναι τραυματισμένος.
Αποκλειστικό ντοκουμέντο μάλιστα παρουσίασε η ΚΡΗΤΗ TV που μετέδωσε ζωντανά και τη στιγμή που έγινε η ανταλλαγή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ με αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά του τοξικομανή που θέλησε με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι. Πάντως ο κ. Βάμβουκας, δήμαρχος Χανίων , ανέφερεκαι δεσμεύτηκε ότι θα υπαρξει λύση και ότι το περίπτερο του θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε τη στιγμή της ανταλλαγής των πυροβολισμών.



Το χρονικό της υπόθεσης

Πυροβολισμοί νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά μεταξύ ενός χρήστη ναρκωτικών και αστυνομικών.
Ο χρήστης κλείστηκε στη Μονάδα ενώ φερόταν να κατέχει όπλο και έκλεισε στο χώρο τους εργαζομένους κρατώντας τους ομήρους.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας έφθασαν στο σημείο και όταν ο τοξικομανής άρχισε να πυροβολεί οι αστυνομικοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο ενώ στο σημείο άμεσα και Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης από το Ηράκλειο.
Όλα άρχισαν στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας. Ο τοξικομανής έφθασε στη Μονάδα με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι.
Αφού είπε στους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να τους κάνει κακό κλείδωσε την είσοδο της Μονάδας στην οποία μέσα βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαφορετικό όμως όροφο, στον πρώτο συγκεκριμένα έχουν κλειδωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από μόνοι τους επειδή φοβήθηκαν.


Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη - Βίντεο - φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης - click neakriti.gr