Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Κτήνος κρέμασε με σύρμα κουτάβι σε δέντρο! (photos)

Άλλο ένα κρούσμα απίστευτης κακοποίησης ζώου σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καλεσσών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Όπως αναφέρει η Καλλιόπη Μαραβελάκη του φιλοζωικού σωματείου 'Ζωόφιλη Δράση', ένας υπάνθρωπος χτύπησε στο κεφάλι μια μικρόσωμη κουταβίνα, την κρέμασε σε ένα δέντρο με σύρμα αφήνοντας την σε σημείο που υπάρχει αγέλη μεγαλύτερων αδεσπότων σκύλων, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να την φάνε!

Ευτυχώς, για καλή τύχη του κουταβιού, μία φιλόζωη κάτοικος της περιοχής, πέρασε από το σημείο τυχαία και έσωσε το σκυλί, το οποίο είναι τραυματισμένο.

Δείτε αναλυτικά, τί αναφέρει η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη:



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΗ ΚΟΥΤΑΒΙΝΑ 7-8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 5,3 ΚΙΛΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΑ ΚΑΛΕΣΣΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ, ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΖΩΑΚΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ. Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΥΧΑΙΑ Η κ. ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΩ ΚΑΛΕΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΖΩΗ.


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΒΙΝΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ , ΞΕΚΡΕΜΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΙΤΣΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ κ. ΒΑΛΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ κ. ΠΕΛΙΝΑ ΣΑΒΟΪΔΑΚΗ.







Η ΑΓΑΠΗ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ (ΤΟ ΜΠΡΑΒΕΚΤΟ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ), ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΕΡΛΙΧΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ» ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ. Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ κ. ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ κ. ΒΑΛΤΖΑΚΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΞΟΔΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΣΑΒΟΪΔΑΚΗ ΠΕΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΖΟΥΡΑΡΗ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΕΣΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ
 ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΒΙΝΑ «ΑΓΑΠΗ».