Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ - Πότε θα φύγουν τα πλοία


Κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία της ΠΝΟ, ανέφερε στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΕΝΕΝ. Αυτό σημαίνει ότι δίδεται τέλος στην αγωνία εκατοντάδων αγροτών της Κρήτης των οποίων τα ευπαθή προϊόντα τα τελευταία 24ώρα παρέμειναν μέσα στις νταλίκες που είχαν καθηλωθεί στα λιμάνια.

Να σημειωθεί όπως έγινε γνωστό, ότι το πλοίο της γραμμής με τις νταλίκες που μεταφέρει δεκάδες τόνους αγροτικών εμπορευμάτων θα αναχωρήσει απόψε στις 9.30 το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου.


Α.Νταλακογιώργος: Με τους αγρότες πρέπει να είμαστε μαζί κι όχι απέναντι

Ταυτόχρονα, ο κ..Νταλακογιώργος, στον 9,84, άφησε αιχμές σε μερίδα αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών. Έκανε λόγο μάλιστα για «κινήσεις που δε συνάδουν με τα κοινά προβλήματα και την κοινή λογική και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε εξουσίας».

Αναφορικά με την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Δ.Φαιστού να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ ζητώντας υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που υπέστη, επανέλαβε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η κοινή διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων κι όχι η εργασιακή αντιπαλότητα, βούτυρο στο ψωμί της κάθε κυβέρνησης.

Παράλογα κι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν με τους προπηλακισμούς, τις δικαστικές προσφυγές προσθέτει ο ίδιος, καλώντας τον Αγροτικό κόσμο εκ νέου σε συνεννόηση πριν από κάθε κινητοποίηση, καθώς από τη μία όπως είπε η ΠΝΟ συνεδρίαζε για τη λύση της απεργίας ενώ ο ίδιος θα έπρεπε να βρίσκεται στα δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα του Αγροτικού Συλλόγου.