Ουζερί του Τερζάκη

Αναστάτωση στα Καμίνια από επικίνδυνο υλικό σε κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Επικίνδυνες ίνες χρυσοτίλου βρέθηκαν σε ακίνητο, στην περιοχή του Ηρακλείου, με το βουλευτή, Νίκο Ηγουμενίδη να μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αναφορά στη Βουλή απηύθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα το έγγραφο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την υπόθεση παρουσίας ινών χρυσοτίλου σε ακίνητο στην περιοχή «Καμίνια» Ηρακλείου.

Στο έγγραφο του Συλλόγου που απευθύνεται στο Υπουργείο επισημαίνεται η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους σχετικά με την παρουσία ινών χρυσότιλου στο ακίνητο και από την οποία εγκυμονούν σοβαρά προβλήματα καθημερινά για την υγεία τόσο των εργαζομένων, αφού σε κτίρια εντός του ακινήτου στεγάζονται 3 Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όσο φυσικά και των κατοίκων της περιοχής.

Το έγγραφο κατατέθηκε από τον βουλευτή για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, είναι ημερομηνίας 3 Μαΐου 2017 και με θέμα «Ακίνητο ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, εντός σχεδίου πόλεως Ηρακλείου, επί των οδών Ελευθέρνης, Συβρίτου, Ηφαίστου, Μυρσίνης και Βοίβης (περιοχή «Καμίνια» Ηρακλείου)».

Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται το ενδεχόμενο εξέτασης της περίπτωσης παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου στον φορέα των εργαζομένων με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αφαίρεσης των επικίνδυνων υλικών από το ακίνητο.

(Φωτογραφία αρχείου) - click neakriti.gr