Ουζερί του Τερζάκη

Κούλες: Ανοίγει τις πύλες για συναυλία διεθνούς βεληνεκούς


Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών που έχει οριστεί η 18η Απριλίου, η Εκκλησία, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο δήμος Ηρακλείου και η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου οργανώνουν «μουσική τριλογία» στα ιστορικά μνημεία του Κούλε και του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών.

Πρόκειται για σημαντικές συναυλίες με αναγνωρισμένους διεθνώς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις-συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 21 Απριλίου στο Ενετικό Φρούριο Κούλε και στις 28 Απριλίου στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών.

Ειδικότερα, σήμερα 18 Απριλίου στον Κούλε, με τίτλο «Από το πάθος στην Ανάσταση», θα πραγματοποιηθεί συναυλία βιολοντσέλου με τον διεθνούς φήμης σολίστα Άλαν Μπλακ, με τη συμμετοχή των Αγγελή Ζαϊμάκη (βιολοντσέλο) και Δημήτρη Ζαϊμάκη (πιάνο).

Στις 21 Απριλίου σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον Κούλε, με τίτλο «Με την φωνή του τσέλου», θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ήβη Παπαθανασίου και τον Κώστα Χαρδά. Τέλος, στις 28 Απριλίου στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών με τίτλο «Άρωμα ήχων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «The Zaimakis family».