Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αυτά είναι τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει – ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε την τέλεια ταραμοσαλάτα, το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε Σαρακοστιανό τραπέζι!
Η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη κι απλή, αλλά όπως κάθε συνταγή, έχει και αυτή τα μυστικά της.
Σας τα παρουσιάζουμε, βάλτε κι εσείς τη φαντασία σας να δουλέψει και καλή όρεξη!!

Τι υλικά βάζουμε
Ταραμάς λευκός ή κόκκινος, λάδι, λεμόνι, ψωμί ψίχα, νερό και κρεμμύδι, είναι τα κύρια συστατικά. Η ποσότητα των υλικών, εξαρτάται από το γούστο. Εάν για παράδειγμα δεν σου αρέσει η όξινη γεύση του λεμονιού, βάζετε ελάχιστο, εάν σας ενοχλεί το κρεμμύδι, δεν βάζετε καθόλου, κ.ο.κ.

Πόσο χτύπημα χρειάζεται ο ταραμάς;
Ο ταραμάς είναι τα αυγά του ψαριού. Για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται δυνατό χτύπημα μέχρι να δούμε το μίγμα να έχει ομοιογένεια.

Ταραμοσαλάτα αλοιφή ή με κόκκους;
Αν σας αρέσει η αίσθηση του ταραμά στη γλώσσα, τότε το χτύπημα πρέπει να γίνει με το χέρι. Για τους λάτρεις της μαλακής υφής όμως, το μίξερ είναι απαραίτητο.

Η ταραμοσαλάτα «έκοψε». Και τώρα;
Κανένα πρόβλημα! Λίγο νεράκι παραπάνω και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.

Ποιος ταραμάς είναι καλύτερος, ο λευκός ή ο κόκκινος;
Έχουμε συνηθίσει τον κόκκινο για να έχουμε την ροζ εικόνα, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, ο λευκός ταραμάς είναι ο βασιλιάς. Αυτός είναι και ο γνήσιος.

Πόσο διατηρείται η ταραμοσαλάτα;
4 με 5 μέρες, αλλά το ιδανικό είναι να καταναλωθεί σε 1-2 μέρες. Όλα τα ωραία άλλωστε, τρώγονται φρέσκα!


Δεν έχω χρόνο για να φτιάξω ταραμοσαλάτα
Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να επιλέξετε Ταραμοσαλάτα ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ. Θα την βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε εξαιρετικά προσιτή τιμή και με την εγγύηση αγνής γεύσης που έχουν όλες οι Σαλάτες Οικονομάκη (για περισσότερες γεύσεις, δείτε εδώ: www.oikonomakis.com.gr)