Η παραδοσιακή ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΚΡΗΤΗΣ VN ΙΚΕ ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών. Ιδρυτής της είναι ο Νεκτάριος Βατσινάς, ένας άνθρωπος με εμπειρία μεγαλύτερη των 25 ετών στον χώρο των τροφίμων και στην προώθηση προϊόντων στην Κρητική – και όχι – μόνο – αγορά.
Ο παραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς από σησάμι, είναι ένα προϊόν με πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Το σησάμι όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, αποτελούσε από την αρχαιότητα πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια, όπου αναρίθμητες έρευνες ανάλυσαν διεξοδικά τις ευεργετικές του ιδιότητες, αποδείχτηκε ότι διαθέτει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ασβέστιο, σελήνιο, φυτοστερόλες, κ.α., καθώς και σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά.
Εκτός από τα παραπάνω, κλινικές μελέτες ανάλυσαν το σησάμι και το έλαιο του διαπιστώνοντας την επίδραση του στην αντιμετώπιση ορισμένων παθολογικών καταστάσεων, όπως είναι η αντιμικροβιακή του ιδιότητα, η ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος, η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, η αντιμετώπιση συμπτωμάτων οστεοαρθρίτιδας, η βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας και η προστασία της επιδερμίδας.
Η διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού χαλβά της ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, στηρίζεται στη παλιά, χειροποίητη μέθοδο και προσφέρει ένα προϊόν που εκτός από την πλούσια γεύση του, δίνει και μια ιδιαίτερη αίσθηση σε κάθε κομμάτι χαλβά που δοκιμάζει ο καταναλωτής.
Η χαλβαδοποιία Κρήτης δεν χρησιμοποιεί πρόσθετα φυτικά έλαια (φοινικέλαιο) για την σταθεροποίηση του χαλβά αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στην τεχνική του ζυμώματος.
Μάθετε περισσότερα για την Χαλβαδοποιία Κρήτης, εδώ.