Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου της Λιάνας Σταρίδα, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείους Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
Στο Παγοποιείον. Στο χώρο μας το παρελθόν συναντάει το παρόν. Στο παρόν διαμορφώνουμε το μέλλον. Ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε για να σπάσουμε μαζί τον πάγο. Απολαύστε το καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας και γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας μας.
«Το Ηράκλειο χάνει μια σπουδαία γυναίκα. Μια έμπειρη και καταρτισμένη αρχαιολόγο με σημαντικό και εκτεταμένο ανασκαφικό έργο, αλλά και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά. Μια προσωπικότητα δραστήρια, με ευαισθησίες και έντονο το αίσθημα της ευθύνης σε κάθε φάση της ζωής της.
Λιάνα, η πόλη μας σε ευχαριστεί για όσα της προσέφερες. Και κυρίως, γιατί την προστάτεψες. Η κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου, είναι πολύτιμη!».