Pagopoieion- Παγοποιείον

Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 – “European Young Chef Award 2025” Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”, η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε σπουδαστές μαγειρικής ή πρόσφατα αποφοιτήσαντες σεφ που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη για να λάβουν μέρος στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Νέου Σεφ.


Στο Παγοποιείον. Στο χώρο μας το παρελθόν συναντάει το παρόν. Στο παρόν διαμορφώνουμε το μέλλον. Ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε για να σπάσουμε μαζί τον πάγο. Απολαύστε το καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας και γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας μας.


Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν τη δική τους δημιουργική εκδοχή ενός παραδοσιακού κρητικού πιάτου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη ως Περιφέρεια στο διεθνή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2025” που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.

Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως συντονιστής φορέας του έργου “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας.

Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά και τη φόρμα υποβολή συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:

https://ibo.crete.gov.gr/call-european-young-chef-award-2025/