Πλουμή - Παραγιουδάκης

22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου


Ο Δήμος Χερσονήσου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αγκαλιάζει τη «Φλόγα της Αγάπης» της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, με τους εθελοντές αιμοδότες να τη μεταφέρουν μέσα σε κλίμα γιορτής, ενώνοντάς το Δήμο από άκρη σε άκρη.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Η «Φλόγα της Αγάπης» θα αφιχθεί στο Δήμο Χερσονήσου με εκπροσώπους της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) στον Καρτερό, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. Τη «Φλόγα της Αγάπης» θα παραλάβει ο Μανώλης Στεφανουδάκης, Παρολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου στο Ακόντιο.

Από το σημείο άφιξής της, πεζοί εθελοντές αιμοδότες δημιουργούν μια μεγάλη αγκαλιά μεταφέροντας την σε συνολική απόσταση 150 χλμ. μέσα στα όρια του Δήμου, συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς του Δήμου Χερσονήσου, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ανά ημέρα είναι το εξής:

Παραλαβή της «Φλόγας της Αγάπης»:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, Καρτερός, ώρα 10:00 π.μ.

Διαδρομή: Καρτερός/Αμνισός – Ελιά -Επάνω Βάθεια – Καινούργιο Χωρίο – Γάλιπε – Γαλίφα - Σκόπελα - Σγουροκεφάλι – Επισκοπή – Αϊτάνια – Σταμνοί – Κάτω Βάθεια – Ανώπολη – Βραχόκηπος – Κοκκίνη Χάνι – Γούρνες - Κάτω Γούβες – Γούβες – Σκοτεινό - Βορίτσι - Χαρασό – Κόξαρη - Καλό Χωριό.

Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας Λαμπαδηδρομίας ακολουθεί η τελετή αφής με βράβευση των συμμετεχόντων στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. του Άγιου Κωνσταντίνου & Ελένης στις κάτω Γούβες και ώρα προσέλευσης 19:30 μ.μ.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, Ποταμιές, ώρα: 10:30 π.μ.

Διαδρομή:

Ποταμιές – Αβδού – Γωνιές – Μοχός – Κερά - Κράσι – Μάλια - Σταλίδα - Κουτουλουφάρι – Πισκοπιανό – Χερσόνησος – Αγριανά – Ανάληψη – Ανισσαράς – Σαραντάρι – Λιμένας Χερσονήσου.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» θα παραλάβει στην περιοχή της Ανάληψης ο κ. Εμμανουήλ Μαράκης ΑΜΕΑ Αντιπρόεδρος στο σύλλογο τροχαίων ατυχημάτων ΕΣυΠροΤΑ.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στο Λιμ. Χερσονήσου, ώρα προσέλευσης 19:00 μ.μ.. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι φορείς που συμβάλλουν στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου, καθώς και οι συμμετέχοντες της δεύτερης ημέρας λαμπαδηδρομίας.

Στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, έπαινος συμμετοχής και μετάλλιο.

Η διήμερη δράση συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής – Αντιδήμαρχος Γιώργος Μαστοράκης και από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού – Αντιδήμαρχος Δέσποινα Πλευράκη.

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς το συνάνθρωπο, στο Δήμο Χερσονήσου συμπορευόμαστε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, γινόμαστε μέρος σε αυτή την ανιδιοτελή κίνηση προσφοράς και προωθούμε την ενημέρωση με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Απώτερος στόχος είναι η εξασφάλιση επάρκειας αίματος από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες μια αλτρουιστική πράξη αλληλεγγύης για την κοινωνία. Δεν ξεχνάμε ότι πραγματικά αξίζει να προσπαθήσουμε περισσότερο, γιατί σε αυτόν τον αγώνα για τη ζωή, όλες οι ομάδες (αίματος) κερδίζουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης.