Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα Per Fabricius Andersen είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη Λότζια το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Στην εθιμοτυπική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας Δανίας, συμμετείχε επίσης ο Επίτιμος Πρόξενος της Δανίας στο Ηράκλειο Ανδρέας Μεταξάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δανός Πρέσβης αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία σε νευραλγικούς τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας την οποία έχει κατακτήσει η Δανία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τομείς που είναι στο επίκεντρο για τον Δήμο Ηρακλείου, όπως ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο τομέας της ενεργειακής πολιτικής, οι προκλήσεις που αναδύονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης ως το όχημα προς ένα βιώσιμο μέλλον.
Συζητήθηκαν επίσης, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηρακλείου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνδέεται άμεσα με την οργάνωση και αναβάθμιση των υποδομών της πόλης, καθώς και ο στόχος της Δημοτικής Αρχής να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες με την δημιουργία διαδρόμων πεζής μετακίνησης στην πόλη.


Στο τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμές ευχές και αναμνηστικά δώρα.