Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στο 5ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής ο Δήμαρχος Χερσονήσου


Μινωικός πολιτισμός, κρητική γη, παγκόσμιοι προβληματισμοί, αλλά και καθοριστικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, αποτελούν την πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν από Ελλάδα και Κύπρο, στο 5ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής «επί ξύλου», το οποίο συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στο αλσύλλιο δίπλα στο Δημαρχείο Χερσονήσου, στις Γούρνες, από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 6.00 το απόγευμα.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Τις εργασίες του συμποσίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Δέσποινα Πλευράκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει προσωπικά με όλους τους γλύπτες που συμμετέχουν στο Συμπόσιο, αλλά και να τους ευχαριστήσει για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στον τοπικό και πανελλήνιο πολιτισμό.







Οι καλλιτέχνες από την πλευρά τους δήλωσαν τη χαρά και την ικανοποίηση τους, τόσο για τη φιλοξενία, όσο όμως και για το γεγονός πως ήδη το Συμπόσιο έχουν επισκεφθεί δεκάδες μαθήτριες και μαθητές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την τέχνη αφενός, αλλά και για την γλυπτική ειδικότερα.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε και με τους επισκέπτες – μαθητές του συμποσίου, οι οποίοι κι εξέφρασαν τη χαρά τους για τις ευκαιρίες έκφρασης του πολιτισμού που δίνονται στο Δήμο, αλλά και για την διεξαγωγή ενός πανελλήνιου συμποσίου κοντά τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Συμποσίου Γλυπτικής “επί ξύλου” που υλοποιείται στο δήμο μας και στο χώρο του αλσυλλίου δίπλα από το Δημαρχείο Χερσονήσου» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει:

«Διαπίστωσα από την επίσκεψη μου, ότι πέραν από τον πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει το συμπόσιο, οι καλλιτέχνες εκφράζουν πολλές ανησυχίες τους για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον σύγχρονο κόσμο και μέσα από την τέχνη στέλνουν ένα δικό τους ηχηρό μήνυμα. Ευχόμαστε το συμπόσιο να αποτελέσει θεσμό για το δήμο μας και μέσα από τις ευκαιρίες που δίνει στους καλλιτέχνες, να στέλνει παράλληλα, σε ετήσια βάση ένα δημιουργικό στίγμα πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι το συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο του «1ου Φεστιβάλ Τεχνών & Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου» με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος» είναι καθημερινά επισκέψιμο, ενώ προσφέρεται και για σχολικές επισκέψεις – εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τους καλλιτέχνες να δημιουργούν από κοντά και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Γιώργος Καραμαριάς (Γιαννιτσά), Τάσος Σιδηρόπουλος (Ηγουμενίτσα), Αντρί Παφίτη (Κύπρος), Αθανασία Πατρικού (Αθήνα), Μάρκος Τουφεκλής (Αθήνα), Νίκος Γεωργίου (Αργολίδα), Ζαφειρία Αθανασοπούλου (Θεσσαλονίκη), Μαρία Χαραλαμπίδου (Θεσσαλονίκη), Νίκος Λαμπρόπουλος (Γρεβενά), Νίκος Μάνεσης (Νεάπολη Λασιθίου). Επίσης, την τελευταία ημέρα του συμποσίου, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συμμετέχει ο Josef Jreij από Αρχάνες, με επίδειξη ξυλότορνου.