Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ - αίθουσα ΜΙΝΩΣ - οδός Υγείας αριθμ. 2).


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ισχύει), είναι:



Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Β. «Απολογισμός έργου Αντιπεριφέρειας Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας».

– (παρουσίαση από τον κ. Αναστασάκη Ιωάννη, Αντιπριφερειάρχη Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας ΠΚ)



Γ. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ



Δ. ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



Δ1. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Να ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία της Κρήτης, ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα».



Δ2. Της παράταξης « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Λύσεις τώρα στα προβλήματα των σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι. Να αναλάβει η Περιφέρεια τις ευθύνες της»





1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ



1.1 Έγκριση 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης έτους 2024 Περιφέρειας Κρήτης και Περιφερειακών Ενοτήτων, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΠΚ.

- (εισηγητής ο κ. Κοκοσάλης Ανδρέας Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΠΚ.



1.2 Εκτέλεση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2024, σύμφωνα με την αριθμ. 960/2024 απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ

- (εισηγητές ο κ. Καμπουράκης Εμμανουήλ εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Οικονομικών ΠΚ και η κα Ραπτάκη Μαρία προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ)



1.3 Καταστροφή -ανακύκλωση άχρηστου υλικού, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ

- (εισηγητές ο κ. Καμπουράκης Εμμανουήλ εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Οικονομικών ΠΚ και η κα Ραπτάκη Μαρία προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ)

1.4 Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Διαχείριση επισκεψιμότητας στο Κουρταλιώτικο φαράγγι», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ


- (εισηγητής ο κ. Ξυλούρης Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΠΚ)

1.5 Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Απομάκρυνση μη οργανικών ρύπων από τη Νήσο Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ


- (εισηγητής ο κ. Ξυλούρης Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΠΚ)

1.6 Εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2025 στην Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανιών) για την προστασία της παραγωγής του ελαιακάρπου και κατ' επέκταση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΚ


- (εισηγητής ο κ. Τζεδάκης Σταύρος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ΠΚ)

1.7 Έγκριση παράτασης εφαρμογής κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) για την εκτέλεση εργασιών στο επαρχιακό οδικό δικτυο της Κρήτης στο πλαίσιο του έργου: «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ», αναδόχου: "P&C DEVELOPMENT S.A.", σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ


- (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ)





2. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

2.1 Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΟΥΡΝΙΩΝ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.


- (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

2.2 Έγκριση επιχορήγησης σε είδος (προμήθεια εξοπλισμού) για την κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Σφακίων, σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν. 4662/2020, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και με την εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ Χανίων.


- (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)


3 Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των αριθμ. 10/26-03-2024 11/18-04-2024, 12/25-04-2024, 13/15-05-2024, 14/11-06-2024 και 15/27-06-2024 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 170 παρ. 3 του Ν. 3852/2010.

- (εισηγητής ο κ. Ευάγγελος Ζάχαρης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου)




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.





ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ