Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η Μινωική Διαδρομή από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 15η Μινωική Διαδρομή που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ψυχρού “Ο Ξένιος Ζευς”, Λύττου «Η Αρχαία Λύκτος», του Σωματείου “Φίλοι Αρχαίας Λύκτου”, του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου και της Ομάδας Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων “ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ”.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Οι περιπατητές πραγματοποίησαν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών, με αφετηρία το Ναό του Τιμίου Σταυρού Αρχαίας Λύκτου και τερματισμό το Ψυχρό ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δεχτούν κεράσματα και άλλες εκπλήξεις ορεινής φιλοξενίας.

Όσοι συμμετείχαν στην απείρου κάλλους αυτή διαδρομή, απόλαυσαν τη φύση και το μοναδικό τοπίο, μέσα από μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σκοπό είχε την ανάδειξη της μυθολογικής διαδρομής που ακολουθούσε ο Βασιλιάς Μίνωας κάθε εννέα χρόνια επισκεπτόμενος το Δικταίον Άντρο, προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του Δία, ο οποίος του υπαγόρευε τους “Θεϊκούς Νόμους”, καθώς και η αναβίωση της Παράδοσης με το ρίξιμο της πέτρας του αναθέματος, στου “Τσούλη το Μνήμα”.








Τόσο οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι και οι αιρετοί των δύο Δήμων που συμμετείχαν στη διαδρομή, δεσμεύτηκαν ότι κάθε χρόνο, η διοργάνωση αυτή θα αναβαθμίζεται, καθιστώντας τη Μινωική Διαδρομή ως μια από τις πιο σημαντικές φυσιολατρικές δράσεις σε επίπεδο Κρήτης.

Επιπλέον, στην υποδοχή στο Ψυχρό παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία ο Δήμος να συμμετάσχει στη διοργάνωση από την επόμενη χρονιά.