Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την διαχρονική προσφορά στο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων


Στ. Αρναουτάκης: «Το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων, αποδεικνύει για δωδέκατη χρονιά τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα».


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τιμήθηκε στο πλαίσιο του 12ου Παγκρήτιου Forum, προώθησης των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής το οποίο διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη Κρήτης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη για την αδιάλειπτη στήριξή του στο Παγκρήτιο Forum, από το 2012, οπότε και ξεκίνησε, έως και σήμερα. Με τον συμβολικό αυτό τρόπο, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, «επιθυμεί να σας ευχαριστήσει για τη διαχρονική συμβολή στην επιτυχία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης», η οποία έχει στόχο να ανοίξει νέες αγορές για τα φρέσκα και μεταποιημένα προϊόντα, που παράγονται στην Κρήτη και παράλληλα, να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να τα γευτούν, συμβάλλοντας έτσι στη σύζευξη του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα και στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της Κρήτης.














Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δήλωσή του τόνισε πως «Το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων, αποδεικνύει για δωδέκατη χρονιά τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα». Υπογράμμισε μάλιστα πως η δυναμική αποτυπώνεται στη συμμετοχή δεκάδων παραγωγών και μεταποιητών κρητικών προϊόντων και βεβαίως στην σημαντική παρουσία ξενοδόχων, εμπόρων και εκπροσώπων δικτύων διανομής, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα, για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, υπογραμμίζοντας την συνεχή μέριμνα της Περιφέρειας Κρήτης και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάδειξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα και της σύνδεσης του με τον τριτογενή.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε τα Επιμελητήρια της Κρήτης και όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή τη σημαντική επιχειρηματική διοργάνωση. Από την δική μας πλευρά, η αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας, η προστασία του τουριστικού προϊόντος, η στήριξη της αγροδιατροφικής αλυσίδας, αποτελούν τη βάση ενός σχεδιασμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ενδυνάμωση της ταυτότητας και τη διασφάλιση της ποιότητας των κρητικών προϊόντων», δήλωσε.

«Παράλληλα, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ως Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε τα αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με την πεποίθηση ότι οι πόροι για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των αγροτών είναι πόροι για την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.