Πλουμή - Παραγιουδάκης

Οδοντωτός: Οι κατολισθήσεις αριθμούν 5 και συνεχίζουμε;


Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Οδοντωτός: Οι κατολισθήσεις αριθμούν 5 και συνεχίζουμε;» κατέθεσαν είκοσι τέσσερεις (24) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κοινή πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου – τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Χάρη Μαμουλάκη και του βουλευτή Αχαΐας – τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337


Η ερώτηση έγινε με αφορμή τον πρόσφατο εγκλωβισμό, στις 26 Φεβρουαρίου 2024, ενενήντα (90) επιβαινόντων στον συρμό του Οδοντωτού μετά από κατολισθήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, στην ερώτηση ότι το θέμα είχε ήδη θιχτεί με κοινοβουλευτική παρέμβαση τον Νοέμβριο του 2023, καταδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξει ένας πιο μακρόπνοος σχεδιασμός για έργα, τα οποία θα εξαλείψουν το φαινόμενο αυτή η μοναδική και ιστορική σιδηροδρομική γραμμή να σταματά συχνά τη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο της ερώτησης τίθενται όλα τα σημαντικά ζητήματα με αναφορά τόσο στη ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής όσο και σε μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών για το θέμα και καλείται η κυβέρνηση να μην «κλείνει τ’ αυτιά της και τα μάτια της» μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που άπτονται πρωτίστως της ασφάλειας των πολιτών, της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και της διατήρησης της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.