Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μαρία Καναβάκη: Είμαστε δίπλα και όχι απέναντι στις επιχειρήσεις της Φοινικιάς

 


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ηρακλείου, Μαρίας Καναβάκη και υποψηφίων της παράταξης "Ηράκλειο Για Σένα" με επιχειρηματίες της Φοινικιάς.
ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337

Μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ηρακλείου - μετά τη Βιομηχανική περιοχή - αλλά με πολλά προβλήματα τα οποία οι εγκατεστημένοι επιχειρηματίες έθεσαν στην υποψήφια Δήμαρχο.

Η κ. Καναβάκη αναφέρθηκε στη σημασία, για την τοπική οικονομική αλυσίδα, της ύπαρξης αυτών των αυτοδημιούργητων επιχειρήσεων που απασχολούν σε δύσκολες συνθήκες περίπου 2500 εργαζόμενους.

"Για μένα και το συνδυασμό μου η περιοχή αυτή είναι ένας τοπικός πυρήνας συνεργασίας που θα πρέπει να στηριχθεί γι' αυτό και η συνεργασία επιχειρήσεων και Δήμου Ηρακλείου είναι απαραίτητη. Με βούληση που θα έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα καθημερινότητας που οι επιχειρηματίες έθεσαν. Στόχος μας να προχωρήσουν τα Σχέδια Πόλης κάτι που και με το ΤΕΕ συζητήσαμε να είμαστε πρόθυμοι να προωθήσουμε", τόνισε η κ. Καναβάκη.
Όπως είπε, η περιοχή θέλει μια ευρύτατη παρέμβαση που θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να δρομολογήσουν από κοινού και να μη γίνονται οι ευθύνες "μπαλάκι" από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

"Εδώ και τώρα, απαιτείται σχέδιο για την περιοχή, με λύσεις για το κυκλοφοριακό, με διανοίξεις, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και φυσικά στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον και την πολιτική προστασία", τόνισε η Μαρία Καναβάκη.

Ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΟΠΑ - Μονάδων Φοινικιάς έθεσε ως σοβαρό θέμα αυτό του Βιολογικού καθαρισμού και της προστασίας του υδροβιότοπου σε συνδυασμό με τη δυσοσμία

Επίσης τόνισε ότι αν συμβεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, ο όγκος των λυμάτων θα προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα...

Η κ. Καναβάκη επισήμανε ότι "Με αυτά τα θέμα δεν παίζουμε. Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι στην προτεραιότητα μας. Θέλουμε έναν ανθεκτικό δήμο".

Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε θα είναι δίπλα τους και όχι απέναντι.

Οι επιχειρηματίες ευχήθηκαν καλή επιτυχία κι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο και τις ικανότητες της κ. Καναβάκη αναγνωρίζοντας την προσφορά και την εργατικότητα της στον Δήμο Ηρακλείου και φυσικά την πορεία της στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.