Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρύτανη του ΕΛΜΠΕΠΑ

 


Στο επίκεντρο η ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας

Στην ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικής συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεμάτων, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη διοίκηση του δήμου στον Αλέξη Καλοκαιρινό, συμφώνησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη κατά τη διάρκεια συνάντησης, παρουσία και των Κοσμητόρων των σχολών του Πανεπιστημίου.


ΚΟΣΜΗΜΑ Πλουμή - Παραγιουδάκης. Σε κάθε όμορφη στιγμή, δίπλα σας με αγάπη! Ηράκλειο οδός 1821 & Κόσμων γωνία, τ.2810333337




Τα θέματα στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία είναι όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, το Περιβάλλον, η Πολιτική Προστασία, η Κοινωνική Πολιτική, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Κυκλική Οικονομία κ.α..






«Το ΕΛΜΕΠΑ είναι ένα πολύ δυναμικό ίδρυμα και αποτελεί ένα “όπλο” για την πόλη. Ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής μπορούν να υπάρξουν συνέργειες που θα βοηθήσουν στον επανασχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου με δόκιμους Κοινωνικούς λειτουργούς. «Ο Δήμος πρέπει να υποστηρίξει το ΕΛΜΕΠΑ στο κομμάτι των υποδομών αλλά και σε ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική φοιτητική κατοικία και όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του «Δικαίωμα στην Πόλη», στόχος είναι οι νεανικές γειτονιές πάνω στο δίπτυχο της κατοικίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, αναφέρθηκε και σε προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Καλοκαιρινό, προ ολίγων μηνών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το ότι πολλά από τα ζητήματα που συζήτησαν τότε, ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».