Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την απαξιωτική και εκδικητική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ απέναντι στους μουσικούς των Μουσικών Συνόλων

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την απαξιωτική και εκδικητική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ απέναντι στους μουσικούς των Μουσικών Συνόλων αλλά και απέναντι στον αρχιμουσικό Μύρωνα Μιχαηλίδη ο οποίος υπερασπίστηκε δημοσίως τους συμβασιούχους μουσικούς και την ανάγκη αναβάθμισης των Μουσικών Συνόλων. 



Σε μια χρονική στιγμή που ο αγώνας των εργαζόμενων της ΕΡΤ έχει ξεσηκώσει πλατύ κύμα συμπαράστασης ανάμεσα στους μουσικούς των ορχηστρών αλλά και στην κοινωνία, τη στιγμή που ένας μετά τον άλλο, γνωστοί αρχιμουσικοί παίρνουν δημόσια θέση στήριξης των αιτημάτων μας για μόνιμη και σταθερή εργασία, κυβέρνηση και Διοίκηση της ΕΡΤ καταφεύγουν στην τρομοκρατία.
Έτσι, ξαφνικά και χωρίς καμία αιτιολόγηση αλλά με ξεκάθαρα εκδικητικό περιεχόμενο, η Διοίκηση της ΕΡΤ «κόβει» τον Μύρωνα Μιχαηλίδη από την προγραμματισμένη διεύθυνση της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, με πρόγραμμα που έχει ο ίδιος διαμορφώσει. Συγχρόνως η Διοίκηση της ΕΡΤ ακυρώνει άλλες δύο συναυλίες της Ορχήστρας σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη για οικονομικούς λόγους. Επιπλέον συρρικνώνει περαιτέρω την δραστηριότητα των Συνόλων θέτοντας στις νέες συμβάσεις των εκτάκτων μουσικών, ανώτατο όριο 2 συναυλιών ανά μήνα.
Η παραπάνω ενέργεια αποκαλύπτει πλήρως τον πανικό τόσο της Διοίκησης της ΕΡΤ όσο και των πολιτικών της προϊστάμενων. Η τρομοκρατία που ασκούν πρέπει να πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ έχουν το δίκιο με το μέρος τους γιατί παλεύουν για την δουλειά τους, την αξιοπρέπεια τους. Ο αγώνας τους είναι δεμένος με την ιστορία και την προοπτική των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσης απέναντι στους καλλιτέχνες που τολμούν να εκφράζουν δημόσια κριτική για την πολιτική απαξίωσης των Μουσικών Συνόλων. Καλούμε την κυβέρνηση να μαζέψει τους διορισμένους της στην διοίκηση της ΕΡΤ και να ακούσει την φωνή των μουσικών και της κοινωνίας.
Καμία απόλυση, να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν επί δεκαετία ως συμβασιούχοι στην ΕΡΤ και των οποίων η προσφορά είναι αδιαμφισβήτητη. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα Μουσικά Σύνολα με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μπει τέρμα στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην δουλειά με μπλοκάκι, στην περικοπή των δικαιωμάτων μας. Η ΕΡΤ πληρώνεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και έχει υποχρέωση να του ανταποδίδει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι να πρωτοστατεί στην καταπάτηση τους.