Πλουμή - Παραγιουδάκης

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου στην οδό Ανδρόγεω


Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου στη Λότζια, η σύμβαση του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού κτιρίου επί της οδού Ανδρόγεω 2». 







Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Aντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η χρηματοδότησή του είναι από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τελικό ποσό σύμβασης 619.831,97 ευρώ.

Οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη είναι:

1.Επισκευή επιχρισμάτων των εξωτερικών όψεων του κτιρίου όπου απαιτηθεί.
2. Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης με πετροβάμβακα στην όψη του κτιρίου.
3. Υγρομόνωση – Θερμομόνωση δώματος.
4. Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης με
διπλούς υαλοπίνακες.
5. Τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα του κτιρίου.
6. Ο κλιματισμός του κτιρίου θα γίνει με τη βοήθεια αντλιών θερμότητας αέρα – νερού ψυκτικής ισχύος ανά επίπεδο κτιρίου.

7. Αντικατάσταση Φωτιστικών και λαμπτήρων με LED.

Για τις εργασίες επισκευής των όψεων και την τοποθέτηση
θερμομόνωσης είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν σκαλωσιές.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου επί της οδού Ανδρόγεω είναι ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής μας στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα έργα και δράσεις, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, η ενεργοποίηση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και το πλέγμα των παρεμβάσεων μας που αποσκοπούν στην μείωση της χρήσης των Ι.Χ. και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ειδικά στο κέντρο της πόλης».