Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Γιώργο Επιτροπάκη

 


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Γιώργος Επιτροπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ....


"Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να εκφράσω προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις ολόθερμες ευχές μου για μία χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.
Μόνο που φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και η παρουσία του κορωνοϊού μας επιβάλλει να προσαρμοστούμε όλες και όλοι στα νέα δεδομένα, να γίνουμε περισσότερο προσεκτικοί και υπεύθυνοι. Μια προσαρμογή που αλλάζει τις συνήθειές μας, αλλά προστατεύει την υγεία μας.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή δύναμη και κουράγιο, ώστε να ανταπεξέλθουν στο ακόμη δυσκολότερο - για φέτος - έργο τους.
Στη δύσκολη αυτή υγειονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας.
Η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο και την ελπίδα για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, στην ευγενή άμιλλα, την αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τους πολίτες.
Οφείλουμε, όλοι μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων σας, για να μπορέσουν οι μαθητές, απρόσκοπτα να κατακτήσουν τα εφόδια και τις γνώσεις, για την ζωή και το μέλλον τους.

Εύχομαι σε όλους δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο με υγεία και δύναμη".