Πλουμή - Παραγιουδάκης

Θλιβερό επεισόδιο στο δημαρχείο Μαλεβιζίου – Δήμαρχος και αντιδήμαρχος προπηλάκισαν φύλακα της Αρχαιολογικής Συλλογής


Ένα πολύ θλιβερό επεισόδιο έγινε χθες Παρασκευή στο Γάζι, και μάλιστα στο χώρο του δημαρχείου Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα στην πτέρυγα όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου.


Πρωταγωνιστές του θλιβερού επεισοδίου ήταν, δυστυχώς, ο Δήμαρχος κ. Μεν. Μποκέας και ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Πετούσης, οι οποίοι επιτέθηκαν λάβροι και προπηλάκισαν τον φύλακα της Αρχαιολογικής Συλλογής Γ. Κ.!



--> Ψάχνεις το ιδανικό κλιματιστικό για τις δικές σου ανάγκες; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!



Οι κ. Μποκέας και Πετούσης ανέβηκαν τα σκαλιά του Μουσείου και άρχισαν την επίθεση με προσβλητικές και υβριστικές φράσεις κατά του φύλακα. Οι φωνές τους ακούγονταν από το ισόγειο και από την πλατεία του δημαρχείου.

Λίγα λεπτά αργότερα, Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και φύλακας κατέβηκαν τα σκαλιά του Μουσείου και συνέχισαν στο ισόγειο τη φασαρία, που άκουγαν έκπληκτοι οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου. Αρκετοί απ’ αυτούς βγήκαν στον προθάλαμο και είδαν έκπληκτοι τον κ. Μποκέα και τον κ. Πετούση να συνεχίζουν τις φωνές προς τον αρχαιοφύλακα, με όχι και τόσο… “κομψές” εκφράσεις.

Κανείς δεν ήξερε την αιτία ή την αφορμή του επεισοδίου, αλλά όλοι υπέθεσαν πως θα είχε σχέση με τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής να… απομακρυνθεί από το δημαρχείο η Αρχαιολογική Συλλογή.

Αυτό πάντως που κάνει εντύπωση σε όσους αντιλήφθηκαν τί συνέβη, είναι το ξέσπασμα της οργής του Δημάρχου και του αντιδημάρχου του εναντίον ενός φύλακα, του οποίου αποστολή είναι να φυλάσσει την πολύτιμη Αρχαιολογική Συλλογή.

Τα σχόλια που γίνονται πάντως μετά την αχαρακτήριστη αυτή επίθεση, στρέφονται ευθέως κατά του κ. Μποκέα και του κ. Πετούση. Όποιο λόγο κι αν είχαν, η συμπεριφορά τους δείχνει τουλάχιστον έλλειψη φυχραιμίας. Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρονται με τόσο βάναυσο τρόπο εναντίον ενός αρχαιοφύλακα, ο οποίος μάλιστα όσον καιρό υπηρετεί στο συγκεκριμένο πόστο, έχει δείξει πως κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του.

Αλήθεια, ποιός και πώς θα προστατεύσει έναν εργαζόμενο, όταν αυτός δέχεται βάναυσες επιθέσεις και προπηλακισμούς από τους επικεφαλής του φορέα που θα έπρεπε να του εξασφαλίζουν τις καλύτερες προϋποθέσεις στην εκτέλεση της κρίσιμης αποστολής του!

Το σημερινό θλιβερό επεισόδιο επιβεβαιώνει, και μάλιστα με τρόπο δραματικό, πως η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου είναι ανεπιθύμητη στο χώρο του δημαρχείου…

Το θέμα νομίζουμε πως είναι πολύ σοβαρό. Ο κ. Μποκέας οφείλει να ξεκαθαρίσει δημοσίως τις προθέσεις του, με διαφάνεια, την οποία συνεχώς επικαλείται, χωρίς πάντως να πείθει με τη συμπεριφορά του ότι την πιστεύει και την εφαρμόζει.

Αναμένουμε να πάρουν θέση σε όσα συνέβησαν σήμερα, τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου, όσο και η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς του Γαζίου.

Κ.Τ.
Πηγή neadrasis.gr