Πλουμή - Παραγιουδάκης

Υπεκφυγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου


Με προσκόμματα και «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα», το Υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σχετικά με την πορεία της διαδικασίας παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου (η οποία ξεκίνησε το 2018 από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), στο Δήμο Ηρακλείου.

--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!

Αυτό διαφαίνεται από την «απάντηση» που έδωσε σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης. Χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στις προθέσεις του Υπουργείου, ο αρμόδιος Υπουργός κάνει λόγο απλά και μόνο για «ασάφεια στα τοπογραφικά διαγράμματα» τα οποία έχουν ζητηθεί, όπως ισχυρίζεται, εκ νέου, από τις υπηρεσίες του Ο.Λ.Η. Α.Ε..

«Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη διαδικασία που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό το λιμάνι του Ηρακλείου να περιοριστεί ΜΕΣΑ από τα κάγκελα και να αποδοθεί στους πολίτες η συγκεκριμένη έκταση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Ο λόγος, προφανής: Να υπάρχει μια ικανοποιητική «προίκα» εν’ όψη της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε ιδιώτες, η οποία θα επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους και εκτός του λιμανιού. Δείγματα άλλωστε των Κυβερνητικών προθέσεων, είδαμε και με την πρόσφατη απόφαση του Ο.Λ.Η. για τον Θεατρικό Σταθμό, που μετά την έντονη και καθολική κοινωνική αντίδραση, οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση και αναδίπλωση από την πλευρά του Οργανισμού. Ας κατανοήσει λοιπόν η Κυβέρνηση, ότι όσα μέσα κι αν χρησιμοποιήσει, όσες προφάσεις κι αν επικαλεστεί με σκοπό να ματαιώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018, δεν θα το πετύχει. Η απαίτηση να παραχωρηθεί η χερσαία ζώνη στους πολίτες είναι καθολική. Το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου είναι δίκαιο. Και η ικανοποίησή του, είναι μονόδρομος».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία παραχώρησης ξεκίνησε το 2018, με προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Ακολούθησε η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Λ.Η. παρουσία των εκπροσώπων του μοναδικού του μετόχου, του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και η υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της παραχώρησης του τμήματος της χερσαίας ζώνης που αναπτύσσεται έξω από την περίφραξη του λιμένα και η οποία δεν συνδέεται με την αμιγώς λιμενική δραστηριότητα.