Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γενική Συνέλευση για τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες


Με θέσεις, γνώση και πολιτική οι Ενεργοί Πολίτες είναι παρόντες . Δεν είναι δεδομένοι για κανένα . Πορεύονται με βάση το πρόγραμμα τους, την βούληση και το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου, παρά το αυταρχικό περιβάλλον που τείνει να κυριαρχήσει εντός κι εκτός Δήμου.



--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Αυτό τόνισε με έμφαση μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός κατά την Γενική Συνέλευση της παράταξης στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ.


Ο Ηλίας Λυγερός άσκησε δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι οι επιλογές της μέχρι σήμερα είναι συμμαχίες που δημιούργησαν μια μειοψηφική αρχή στην εκτελεστική εξουσία του Δήμου, το πλαίσιο της οποίας, πέρα από την εμφανή διανομή θέσεων εξουσίας, δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα.

"Η ακολουθούμενη πολιτική, είπε, και ο απολυταρχικός τρόπος συμπεριφοράς που επιλέγει και προσπαθεί να επιβάλει, αποκαλύπτει μια Δημοτική Αρχή, η οποία υλοποιεί με ιδιαίτερη θέρμη την πολιτική της ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, ώστε πρέπει τώρα πλέον να πούμε ότι ο Λαμπρινός έφερε και καθιέρωσε την ΝΔ στη δημοτική εξουσία της πόλης μας ". Ο Ηλίας Λυγερός, στάθηκε ιδιαίτερα στην αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή σε πολλές κατηγορίες δαπανών , με κυρίαρχη την μεταφορά αρμοδιοτήτων σε επιχειρήσεις και την αποστροφή για κάθε απολογισμό και διαχειριστικό έλεγχο στα έργα και τις ημέρες της.

Με βάση αυτήν την αυταρχική συμπεριφορά σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή, στήνει ένα σύστημα εξουσίας που προωθεί συμφέροντα, με σύμμαχο ένα καλά οργανωμένο επηρεασμού – παραπλάνησης - παραπληροφόρησης για να επηρεάζει και να καθοδηγεί την κοινή γνώμη. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκρύψει την ζοφερή πραγματικότητα, όπου η καθημερινότητα του Δημότη βαλτώνει, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, το οραματικό απουσιάζει και τα έργα είναι στάσιμα χωρίς πρόοδο.

Εξ αυτού φαίνεται είπε ο Ηλίας Λυγερός, ότι ο βηματισμός της Δημοτικής αρχής, θα είναι δύσκολος με σοβαρές επιπτώσεις και για τους δημότες αλλά την πόλη και τον Δήμο συνολικά.