Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ στη Περιφέρεια Κρήτης


Με την Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας Μαρία Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα στη Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης. Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Η Ελληνίδα Πρόξενος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την παρουσία στο νησί μας Γερμανικής Αποστολής την οποία συνοδεύει, και αποτελείται από επιχειρηματίες διανομείς καθώς και δημοσιογράφους. Η αποστολή είναι οργανωμένη από τη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και επαναλαμβάνεται με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρόξενος ανέφερε τις δράσεις που αφορούν την εξωστρέφεια της χώρας και ανέπτυξε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη με τα προϊόντα της.

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επέτειο του 1821, και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκτός και εντός της χώρας μας, πρότεινε δράσεις που μπορεί να γίνουν στο Ντίσελντορφ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συζήτηση διερευνήθηκε και ο ρόλος των Ελληνογερμανικών Συλλόγων στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης συμφώνησαν με την Ελληνίδα Πρόξενο να επεξεργαστούν ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την τουριστική προβολή της Κρήτης, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών και την αύξηση των εμπορικών σχέσεων.