Με έδρα τις Μαλάδες, σε έναν προσεγμένο χώρο και με πιστοποίηση ISO 22000, ο Νεκτάριος Βατσινάς και οι συνεργάτες του φέρνουν τους Κρητικούς πιο κοντά σε 3 προϊόντα που είναι νόστιμα και υγιεινά: Στον χαλβά, το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο. Με παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο και εκλεκτές πρώτες ύλες, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών, προσφέρουν προϊόντα που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως υπερτροφές για μικρούς και μεγάλους.
--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!
Ο Νεκτάριος Βατσινάς
Ιδρυτής της είναι ο Νεκτάριος Βατσινάς, ένας άνθρωπος με εμπειρία μεγαλύτερη των 25 ετών στον χώρο των τροφίμων και στην προώθηση προϊόντων στην Κρητική – και όχι – μόνο – αγορά. Αυτή η αγάπη για αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, οδήγησε τον Νεκτάριο Βατσινά στη δημιουργία της Χαβαδοποιίας Κρήτης. Μια αγάπη που έδωσε την ιδέα να αποκτήσει η Κρήτη τις δικές της υγιεινές, θρεπτικές και νόστιμες υπερ-τροφές, όπως είναι ο χαλβάς, το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο, με συνταγές αλλά και μέθοδο παραγωγής όπως η παράδοση των προϊόντων ορίζει.
Ακολουθώντας τα παραπάνω, σε συνδυασμό με υψηλά πρότυπα ασφάλειας, υγιεινής και ποιότητας, δημιουργούμε προϊόντα που εντάσσονται εύκολα στο καθημερινό διαιτολόγιο, προσφέροντας ικανοποίηση και ευχαρίστηση σε κάθε καταναλωτή.
Ο Χαλβάς
Ο παραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς από σησάμι, είναι ένα προϊόν με πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το σησάμι όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, αποτελούσε από την αρχαιότητα πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια, όπου αναρίθμητες έρευνες ανάλυσαν διεξοδικά τις ευεργετικές του ιδιότητες, αποδείχτηκε ότι διαθέτει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ασβέστιο, σελήνιο, φυτοστερόλες, κ.α., καθώς και σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά.
Ο παραδοσιακός, χειροποίητος χαλβάς από σησάμι, είναι ένα προϊόν με πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το σησάμι όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, αποτελούσε από την αρχαιότητα πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια, όπου αναρίθμητες έρευνες ανάλυσαν διεξοδικά τις ευεργετικές του ιδιότητες, αποδείχτηκε ότι διαθέτει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ασβέστιο, σελήνιο, φυτοστερόλες, κ.α., καθώς και σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά.
Το Ταχίνι
Το ταχίνι παρασκευάζεται από σησάμι, ένα αγαθό της φύσης το οποίο εφόσον επεξεργαστεί με φυσικό τρόπο – χωρίς την προσθήκη χημικών – διατηρεί έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με όλες τις έρευνες προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καταπολεμά τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού, εμποδίζει την οξείδωση των λιπαρών οξέων που ευθύνονται για τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ είναι ιδανικό και για διαβητικούς, αφού έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Είναι δε γνωστό από την αρχαιότητα, με την παλαιότερη καταγεγραμμένη αναφορά του σησαμιού να την βρίσκουμε σε ένα έγγραφο σφηνοειδής γραφής, πριν από 4.000 χρόνια!
Το Φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο είναι μια θρεπτική τροφή γεμάτη με πολλά είδη ακόρεστων, καλών λιπαρών και πρωτεϊνών. Η κατανάλωσή του βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ βοηθάει στην διαχείριση του διαβήτη τύπου-2 αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Γενικά, το φυστικοβούτυρο συμβάλει σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα γευστικό!
Δείτε περισσότερα για την Χαλβαδοποιία Κρήτης και βρείτε συνταγές για να απολαύσετε χαλβά, ταχίνι και φυστικοβούτυρο και με πρωτότυπους τρόπους, εδώ: cretanhalva.com