Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής


Το σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» συζητήθηκε στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.



--> Ψάχνεις τον ιδανικό αφυγραντήρα; Στην Di Babbo Climatecnica σε περιμένουν τα καλύτερα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών!


Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, αναφερόμενος στη ΔΕΗ, τόνισε ότι η εταιρεία έχασε πολλές χιλιάδες καταναλωτών μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, ενώ σημείωσε πως τα έσοδα της εταιρείας από τις ΝΟΜΕ (δημοπρασίες πώλησης ρεύματος σε ιδιώτες παρόχους) έφτασαν τα 2 δις € (έναντι 1,5 δις που προβλέπονται από την «μικρή ΔΕΗ» που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ).

Αναφερόμενος στη ΔΕΠΑ, ανέδειξε το γεγονός ότι με το σχέδιο της Κυβέρνησης δημιουργούνται πολίτες «δυο ταχυτήτων» και εξαφανίζεται κάθε έννοια ισόρροπης ανάπτυξης, αφού «προτεραιοποιείται» ό,τι ο ιδιώτης επιθυμεί. Τόνισε επίσης το αμφίβολο της συνέχισης μεγάλων projects που ωρίμασαν τα προηγούμενα (EAST MED, το IGB, το FSRU), καθώς και το αντίκτυπο της κυβερνητικής πολιτικής στις εργασιακές σχέσεις των 200 και πλέον εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη: