Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκινάει το 9o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Το 9o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, με τις παραστάσεις του να διαρκούν από τις 19 έως τις 26 Οκτωβρίου και να φιλοξενούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ποιοτικές και σημαντικές θεατρικές δουλειές απ’ όλη την Ελλάδα.


Το φετινό Φεστιβάλ γίνεται το επίκεντρο των θεατρόφιλων της Κρήτης. Έχοντας βέβαια ξεπεράσει εξαρχής τα όρια της νησιωτικότητας, φιλοξενεί σχήματα από την ηπειρωτική χώρα και ξεχωριστές προσωπικότητες του θεάτρου με ζηλευτή πορεία στο σανίδι που στηρίζουν την διοργάνωση, μετέχοντας ως δάσκαλοι και μέλη της κριτικής επιτροπής.



Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου κι έχουν ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνουν μια σειρά από ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά κι άλλα δρώμενα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δύο εξαιρετικά σεμινάρια που θα γίνουν στη διάρκεια της διοργάνωσης. Το πρώτο με επίκεντρο χορικό αρχαίας τραγωδίας με την Ιωάννα Ρεμεδιάκη και το δεύτερο για την ορθοφωνία στην εκπαίδευση και στο θέατρο από τον Τηλέμαχο Μουδατσάκη. Ο γνωστός Ηρακλειώτης σκηνοθέτης και συγγραφέας είναι μέλος και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, όπως και η κα Ρεμεδιάκη, μαζί με τον ηθοποιό Νίκο Βερλέκη, τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα Παναγιώτη Μεντή και την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Σοφία Φιλιππίδου.

«Η τοπική κοινωνία στηρίζει με πάθος το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός και τώρα ήδη προετοιμάζεται για το 9ο Φεστιβάλ που θα γίνει 19 - 26 Οκτωβρίου», όπως τονίζουν οι διοργανωτές. Το φετινό φεστιβάλ - που αρχίζει πλέον να δημιουργεί την δική του παράδοση - διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας, η Ένωση Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η μεγάλη απήχηση και επιτυχία που κατέγραψαν τα προηγούμενα οκτώ Φεστιβάλ αποτελούν εχέγγυο για την φετινή γιορτή που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι διοργανωτές. Και το κάνουν με πολύ κέφι γιατί όπως τονίζουν «το επίπεδο και το πλήθος των αιτήσεων συμμετοχής από κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, μας δίνει την ελπίδα ότι το ερασιτεχνικό θέατρο βρίσκει πρόθυμους και ικανούς ανθρώπους να το υπηρετήσουν και μας ωθεί να προσπαθούμε ολοένα για το καλύτερο».





Πρόγραμμα 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

19 - 26 Οκτωβρίου



ΣΆΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Η Δράκαινα" του Δημήτρη Μπόγρη από το θεατρικό εργαστήρι «Θεατροφρένεια» - Δίστομο



ΚΥΡΙΑΚΉ 20 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Τα εργαζόμενα κορίτσια"του Φρανκ ΜακΓκίνες από τη θεατρική ομάδα «Απάμεια» - Ν. Μουδανιά



ΔΕΥΤΈΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρα Ουγκώ από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης



ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" του Αλέκου Σακελάριου από τη θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόpolice – Αγρίνιο



ΤΕΤΆΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Το Γιο – Γιο" της Μίνας Πέτρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων» - Περιγιάλι



ΠΈΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Στις ράγες της πόλης " της Δώρας Τζόγια από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών – Ηράκλειο



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

"Όλα τα υπέροχα πράγματα" των Ντάνκαν ΜακΜίλαν και Τζόνι Ντόναχο από τη θεατρική ομάδα «ΆλΜΑ» - Βρυξέλλες



ΣΆΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Τελετή λήξης - Απονομή βραβείων



"ΒΓΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ" Ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη με αποσπάσματα από τα θεατρικά του έργα. Ο έρωτας, οι γυναίκες και η απουσία, δίνονται με ιδιαίτερο, λεπτό και συνάμα καυστικό χιούμορ.

Επιμέλεια: Νίκη Παπαδάκη