Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μ' ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο ολοκλήρωσαν τον 4ο Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία. Σχεδόν 1.000 δρομείς, γυναίκες, άνδρες και παιδιά στήριξαν την δράση αυτή. Ο Αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τρέξουν ή να περπατήσουν τα 4 χλμ της διαδρομής. 


Μετάλλια έλαβαν όλοι οι δρομείς, ωστόσο, τιμητικά βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες γυναίκες και τα τρία πρώτα κορίτσια:

Πρώτες Γυναίκες

1)Μπελαδάκη Νίκη

2)Μπιτιρίνη Μαρία

3)Χαλκιαδάκη Ελένη

Πρώτα Κορίτσια

1)Στεφανουδάκη Καλλιόπη

2)Δοκιμάκη Χριστίνα

3)Αφορδακού Κωνσταντίνα

Τη δράση πλαισίωσαν η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία πραγματοποίησε 16 δωρεάν μαστογραφίες και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», ο οποίος έπαιρνε δείγμα σιέλου από άτομα ηλικίας 18-45 ετών, προκειμένου να ενταχθούν στο Παγκόσμιο πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών.

Την ασφάλεια των συμμετεχόντων για μια ακόμη χρονιά διασφάλισε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Καρδιολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με καρδιολόγο τον κο Σταυράκη Σταμάτη.

Τον παλμό κατά την εκκίνηση έδωσε η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών «BATALA CRETA» και η εκδήλωση τελείωσε με κεράσματα από τον Σύλλογο, τσικουδιά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς και Κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης», ενώ από πολύ νωρίς το πρωί ο σταθμός ΚΝΩΣΟΣ fm 100.6 έντυσε μουσικά την εκδήλωση.

Την εκκίνηση του αγώνα έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Λευτέρης Αυγενάκης, πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Συριγωνάκη (ΠΕ Ηρακλείου), Λάμπρο Βαμβακά (Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής), τη γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου (παθολόγο ογκολόγο) Γεωργία Μηλάκη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο (γιατρό, υπεύθυνο λειτουργίας κινητής μονάδας μαστογραφίας) Γιώργο Πιτσούλη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη και τη Δντρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.

Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης ήταν η προβολή της από τους χορηγούς επικοινωνίας: Κνωσός fm 100.6, την εφημερίδα Πατρίς, την τηλεόραση Creta, το Creta24.gr και την BAKED ADVERTISING, καθώς και από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας στήριξαν ανιδιοτελώς προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα.

Η δράση αυτή έγινε βάσει του προγράμματος του Συλλόγου για ενημέρωση του κοινού ως προς την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Το μήνυμα «η πρόληψη είναι στο χέρι σου», ήταν γραμμένο σε όλα τα μπλουζάκια των δρομέων ως υπενθύμιση και προτροπή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν μ' ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και αυτό ήταν για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση.