Πλουμή - Παραγιουδάκης

Γιατί δεν ανακοινώθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση των 10 εκ των 11 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το όνομα του Χάρη Μαμουλάκη (δείτε εδώ) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος στο Ηράκλειο.
Η απουσία του πρώην προέδρου του ΕΣΔΑΚ και Αντιδημάρχου Ηρακλείου, μιας "σίγουρης" και ιδιαίτερα δυναμικής υποψηφιότητας όπως είχε ξεκάθαρα διαφανεί, γεννά πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ως πρωταίτιος του κοψίματος θεωρείται από πολλούς ο βουλευτής Σπύρος Δανέλης ο οποίος έθεσε βέτο για τον Χάρη Μαμουλάκη, θεωρώντας ότι τον επηρεάζει αρνητικά. Ο ίδιος βέβαια ο Σπύρος Δανέλης το αρνείται με κάθε τρόπο, αλλά δεν φαίνεται να πείθει κανέναν.

Οι τοπικές αντιδράσεις της νομαρχιακής επιτροπής αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει μέχρι την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου και εστιάζονται στο ότι δεν είναι ηθικό ο ΣΥΡΙΖΑ να "αδειάζει" ουσιαστικά και με τόσο άκομψο τον Χάρη Μαμουλάκη, ειδικά όταν μετά τις αρχικές διαβεβαιώσεις που του είχαν δοθεί, είχε οδηγηθεί σε παραίτηση από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ, για να στηρίξει απερίσπαστα το κόμμα σε αυτή τη δύσκολη μάχη των εθνικών εκλογών.

Νεότερα στο θέμα, αναμένονται όταν συνεδριάσει ξανά η αρμόδια επιτροπή κατάρτισης των συνδυασμών στη Κουμουνδούρου, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο 3ήμερο που διανύουμε. Τότε θα ξεκαθαριστεί τελικά αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Χάρης Μαμουλάκης ή κάποιος άλλος - για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όπως ακούστηκε αρχικά, οι πιθανότητες εξανεμίζονται αφού φαίνεται να προτιμάει και για συμβολικούς λόγους την Θεσσαλονίκη ως 3η επιλογή.
Τα χρονικά περιθώρια πάντως είναι ιδιαίτερα στενά, αφού την ερχόμενη Πέμπτη πρέπει να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες στο πρωτοδικείο ενώ οι μόλις 3 εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεν ευνοούν την ανάπτυξη με αξιώσεις καμιάς άλλης νέας υποψηφιότητας.