Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ψηφιοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου


Ψηφιοποιούνται υπηρεσίες του Δήμου Οροπεδίου και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξοικονομούνται χρόνος-απασχόληση του προσωπικού, οικονομικοί πόροι, καθώς επίσης θα υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στο περιβάλλον με την δραστική μείωση των φωτοτυπιών χαρτιού. 
Αυτό επιτυγχάνεται από δω και στο εξής με την χρήση ηλεκτρονικών tablet τα οποία αντικαθιστούν το χαρτί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από δω και πέρα ενώ μειώνεται την ίδια ώρα και το μέγεθος της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα οι 17 Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος, η γραμματέας και ο διαχειριστής, έχουν πλέον στη διάθεσή τους 20 σύγχρονα tablet 10 ιντσών ειδικά ρυθμισμένα και συγχρονισμένα με τον καινούριο κεντρικό server του δήμου. Τα θέματα θα εμφανίζονται ταυτόχρονα στις οθόνες του κάθε tablet όπως οι εισηγήσεις καθώς και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου ή του Προέδρου του Σώματος.

«Εξοικονομούμε χαρτί, αναλώσιμα, φθορές αλλά και ανθρωποώρες ενώ σεβόμαστε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον με την εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας χαρτιού, ενώ παράλληλα και οι συνάδελφοι σύμβουλοι θα διευκολύνονται ακόμα περισσότερο στο έργο τους καθώς δεν θα «βομβαρδίζονται» με φωτοτυπίες», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Επίσης η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκσυγχρονίστηκε πλήρως με την προμήθεια μεγάλου Plotter Scanner μεγάλου μεγέθους 36 ιντσών, προκειμένου η υπηρεσία να εκτυπώνει σε πολύ μεγάλη διάσταση σχέδια κλπ καθώς και να τα αντιγράφει.

Στην προμήθεια του Δήμου περιλαμβάνονται ακόμα: ένα καινούργιο σύστημα NAS για τακτοποίηση και απόλυτη εφεδρεία και των ψηφιακών αρχείων του Δήμου, 9 ref. υπολογιστές i3-4GB Ram, 256 GB HDD Windows 10, ένα πολυμηχάνημα, 4 εκτυπωτές laser κ.α.